algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Consell adapta els llocs de feina a la nova estructura i al requisit de català

El Ple del Consell ha aprovat una nova Relació de llocs de feina, que s'adapta a l'estructura actual de la institució insular i, entre altres novetats, torna a incloure el requisit del català en la funció pública. La nova Relació s'adapta a l'estructura del Consell i respon a algunes demandes dels diferents departaments i dels representants dels treballadors de la institució.
D'aquesta manera, el Consell aplica la Llei de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública. La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha estat l'encarregada d'explicar al ple la modificació de la Relació.

En aquest sentit, ha afirmat que «el Consell torna a la normalitat lingüística que no hauria d'haver deixat de tenir mai. Espero que no es torni a llevar el requisit del català perquè els ciutadans tenen el dret de ser atesos en la llengua pròpia d'aquesta illa».

Places de nova creació
Quant a les places de nova creació, es creen nou llocs de treball amb l'únic objectiu d'agilitar els tràmits que es fan des del Consell. Entre les places, es troba la d'una intervenció delegada pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports. Palomino ha defensat que «crear aquestes noves places farà que s'agilitin els tràmits i, per tant, millorar l'eficiència de la institució insular».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per IB3 en català!, fa mes de 7 anys

Mentrestant, IB3 menysprea la nostra llengua emetent una altra pel·lícula en foraster (16h 38', 29-7-2016).

Valoració:9menosmas
Per Faoi, fa mes de 7 anys

És completament incoherent, sense llògica i sense cap tipus de compostura ni d' educació.

Valoració:-1menosmas
Per BAH!, fa mes de 7 anys

Un curt que gairebé no sap llegir ni escriure, un "loco" amb atacs d'ira i odi i un castelluf que no s' adapta i que hauríem dé vigilar, no fos cosa que calàs foc a Mallorca perquè s'assemblàs un poc a Castella. I el dBalears no els borra les seves cagades, malgrat només siguin tres desgraciats.

Valoració:14menosmas
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

feixista,

segons

"Mallorquí".

Valoració:18menosmas
Per La nostra llengua catalana, fa mes de 7 anys

Arruix pancastellanime.

Valoració:19menosmas
Per Molt bé!, fa mes de 7 anys

Val més tard que mai! No en deixem passar ni una als feixistarros forasters madrileñufos que volen reduir el mallorquí a llengua de tribu i empestar-ho tot de foraster.

Valoració:17menosmas
Per Així anam, fa mes de 7 anys

De que serveix,
un exemple,

La policia local d'Alcúdia respon els mails en castellà a mails en català.
Per cert, el batlle del Pi a Alcúdia és el responsable de la policia.

Em pensava que em responia la Guàrdia Civil!

Te collons!

Valoració:17menosmas
Per M, fa mes de 7 anys

Ben fet! I el que no tengui interés en la nostra llengua, que opositi a la "Administración del Estado" o a qualsevol autonomia castellanoparlant, si és que li deixen fer-ho.

Valoració:16menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:13menosmas
Per SCC undeMés, fa mes de 7 anys

Quan governen els teus, també els dius que són vividors? N'hi ha que no governen i són al Senat vivint també dels nostres impostos amb l'excusa de fer feina per a les nostres illes. Encara no vos han enviats el manual argumentari nou? El que empres està caducat i encara és de molt baix nivell. No estranya tenint en compte qui l'escriu i a qui va adraçat.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente