cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

La Banda Municipal de Palma canvia de director

D’esquerra a dreta, el regidor de Cultura, Miquel Perelló; el futur director de la banda, Juan Miguel Romero; el batle Jose Hila i el fins ara director, Salvador Sebastià. | Ajuntament de Palma

«Vull destacar la capacitat d'entrega i sacrifici de la banda i la sensibilitat i amabilitat dels equips de Cultura». Amb aquestes paraules Salvador Sebastià, el director de la Banda Municipal de Música de Palma durant tres anys, s'ha acomiadat aquest divendres de l'equip del batle de Palma, Jose Hila, i de l'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística.

Sebastià deixarà de ser el cap visible a partir de setembre, mes en què s'incorporarà al Conservatori de la Vall d'Uixó. El seu lloc a Palma l'ocuparà Juan Miguel Romero, que fins ara dirigia la banda de Santiago de Compostela, i que agafarà el relleu dels actes de commemoració del 50 aniversari del naixement de l'agrupació.

Sebastià ha declarat que «Romero haurà de cuidar d'aquesta catedral que és la Banda Municipal de Música». Segons el director, «les bandes són una entitat que uneix tradició, popularitat i cultura; no ens hem de convertir en un museu, hem de caminar cap al futur».

El futur director, Juan Miguel Romero, ha anunciat que «el primer que he vist és que la banda és una eina municipal cuidada, seguida i benvinguda. Serà un plaer treballar en aquestes condicions». Segons Romero, «Palma està oberta al món i la banda n'ha de ser un reflex».

El Currículum del nou director

Juan Miguel Romero és natural de Monforte del Cid (Alacant). Es va titular en Clarinet i Direcció d'Orquestra, obtenint Matrícula d'Honor en les dues especialitats, i es va diplomar en educació musical per la Universitat d'Alacant. Ha acompanyat a solistes internacionals com Ara Malikian; Ionut Podgoreanu o Ximo Vicedo, entre d'altres, i ha participat en espectacles amb artistes com el coreògraf Cesc Gelabert o la bailaora flamenca Eva la 'Yerbabuena'. Ha estat director assistent de la Banda Municipal de Barcelona i des del 2013 ha dirigit la Banda Municipal de Santiago de Compostela.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.