algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Set persones detingudes per explotació laboral a Palma

El desembre de 2015, onze persones van ser detingudes en una operació policial per explotació laboral a Palma | Arxiu UH/A. Sepúlveda

La Policia Espanyola ha detingut set persones en el marc d'una investigació per delictes contra els drets dels treballadors i falsedat documental. Els responsables del local oferien una relació de treball en què els afectats no cobraven el sou quan marca la legalitat, sinó que se'ls retenia per tal que no cerquessin una altra feina.

Tipus de «contracte»

El propietari establia un "contracte" amb unes condicions arbitràries de treball. Entre d'altres, es quedava amb part de les retribucions de l'empleat perquè aquest no cerqués un altre treball. Si el treballador deixava d'acudir, perdia aquest dipòsit.

Segons les víctimes, la contractació era inferior al nombre real d'hores treballades, sent en molts casos el doble el nombre d'hores treballades i no retribuïdes (més de deu al dia). En altres casos, tampoc no es gaudia dels dies de descans setmanal que estableix la legalitat ni de les vacances retribuïdes. En el mateix sentit, la investigació ha observat que els responsables sabien que els contractats no disposaven del permís de residència, però treballaven amb la identitat de persones que sí el tenien: segons el resultat de les inspeccions, els propietaris aprofitaven la circumstància com a excusa en el cas de rebre una inspecció laboral.

La investigació també recull que alguns dels treballadors eren insultats i maltractats, i també s'ha notificat l'agressió física. D'altra banda, la investigació recull que el 90% de les propines eren repartides entre els encarregats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per fraules, fa mes de 7 anys

i algún nom d´empasari conegut ??? no es por dir??
Personatge del món del fútbol??

Valoració:2menosmas
Per dariofo, fa mes de 7 anys

Policia "espanyola" mare meva elnque hem de llegir.
La local deu ser ukrainesa. El nom es policia nacional.
Vergonya de explotadors. Haurien de ser Inhabilitats de per vida com a empresaris o administradors.

Valoració:2menosmas
Per pere joan lil·la, fa mes de 7 anys

Porcs !!!

Valoració:10menosmas
Per ELS VOTARIEN, fa mes de 7 anys

Per què els tanquen? Si es presenten a les llistes del partit franquista els votarien. Els propis explotats fins i tot.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente