nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Antich demana que es transfereixi al Govern la titularitat i gestió dels aeròdroms de Son Bonet i Sant Lluís

El socialista ha presentat la iniciativa per aprofitar aquestes instal•lacions «que permeten afavorir serveis destinats a l'aviació» i «ajuden a descongestionar l'activitat dels aeroports d'interès general durant els mesos de més afluència turística»

Carles Garcia Roca

El senador socialista Francesc Antich ha registrat una moció al Senat per demanar que l'Estat transfereixi al Govern la titularitat i gestió dels aeròdroms de Son Bonet a Mallorca, i Sant Lluís, a Menorca.

El socialista ha presentat la iniciativa per aprofitar aquestes instal·lacions «que permeten afavorir serveis destinats a l'aviació, i que a la vegada contribueixen a l'activitat econòmica i laboral de les empreses vinculades a aquest sector, a més d'ajudar a descongestionar l'activitat dels aeroports d'interès general durant els mesos de més afluència turística».

Competències segons l’Estatut

L'Estatut d'Autonomia de les Balears estableix que les competències pels aeroports que no són d'interès general seran gestionades per la comunitat autònoma. En aquest sentit, Antich apunta que «la transferència haurà de venir dotada amb el pressupost suficient per gestionar els aeròdroms de manera eficient».

Son Bonet als Pressuposts Generals de l’Estat

Segons el senador socialista, l'actual govern del PP «ha realitzat un tracte diferencial negatiu amb l'aeròdrom de Son Bonet», perquè la  modificació de la Llei de Seguretat Aèria amb els Pressuposts Generals de l'Estat de 2014 comporta que l'aeròdrom mallorquí tingui unes taxes dues vegades i mitja més cares que altres infraestructures similars d'AENA. Antich demanarà per aquest motiu que «les taxes per aquestes dues pistes siguin les mateixes que d'altres similars a l'Estat mentre no es produeixi la transferència de Son Bonet i Sant Lluís».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 6 anys

transfereixi = transferesqui

Valoració:0menosmas
Per És veritat, fa mes de 6 anys

Efectivament. La gent.que defensa l'espoli i la destrucció de la nostra cultura no és nostra. Ni tampoc la volem ni la apreciam.

Valoració:12menosmas
Per idò, fa mes de 6 anys

No tot lo que hi ha a Mallorca es nostro. Ja tocaràs qualque cosa de s'alemany o de s'anglès de torn, a veure com te'n van ses coses. Tú, ademés d'esser un mal educat, ets un "cipayo" i un llepaclus catalaniste. Casi res, te s'ase.

Valoració:-10menosmas
Per Arruix!, fa mes de 6 anys

Si són a la nostra terra son nostros. I tu ets un renegat.

Valoració:16menosmas
Per idò, fa mes de 6 anys

On se demostra que és nostro?. On están ets documents acreditatius?.

Valoració:-16menosmas
Per I doncs, fa mes de 6 anys


Aquests aeròdroms podrien tenir moltes finalitats interessants. Una d´elles podria ser una escola de pilots, i en hi ha moltes més. Fer tornar a l´Estat el que és nostre, sempre és una molt bona feina.

Valoració:12menosmas
Per j, fa mes de 6 anys

patètic, això és el que has fet durant tot aquest temps al senat? PA - TÈ - TIC. igualets que els peperos

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente