cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.31°

El destí de l'impost turístic, a debat

Laura Camargo, ha assegurat que aquest grup parlamentari no vol «fer un canvi de croms» amb les esmenes que han presentat a l'impost de turisme sostenible i ha assegurat que pretenen que «l'ecotaxa tiri endavant». | E.P

La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha assegurat que aquest grup parlamentari no vol «fer un canvi de cromos» amb les esmenes que han presentat a l'impost de turisme sostenible i ha assegurat que pretenen que «l'ecotaxa tiri endavant» i la recaptació es destini a «qüestions mediambientals».

Més per Mallorca, d'altra banda, ha defensat que una part dels doblers recaptats de l'impost sostenible han de destinar-se a la creació d'infraestructures sociosanitàries. Segons la formació, «serà complicat» que Podem atorgui el vistiplau a aquesta proposta.

El diputat d'aquest grup Toni Reus ha afirmat que «a les Balears hi ha unes 800 persones amb dret a plaça residencial, però no en tenen». Segons Reus, «aquest és un punt de fricció» en el moment d'arribar a un acord amb la formació d'Alberto Jarabo.

El Tercer Sector Social de les Balears és més concret i proposa que almenys el 7% de l'impost turístic es destini a millorar les polítiques socials de les Balears, tant en infraestructures com en serveis. Segons l'organisme, «una activitat econòmica majoritària de gran estacionalitat com el turisme, provoca una gran desigualtat, molt especialment en aquelles persones en situació de vulnerabilitat», segons indica en un comunicat.

En aquest sentit, el TSSIB apunta l'existència de pensions no contributives i assistencials «molt baixes en relació a l'alt preu de les necessitats bàsiques», a les dificultats per accedir a habitatges dignes i assequibles i a la manca de xarxa de serveis per a persones en situació de vulnerabilitat greu.

Aquest organisme, constituït el 2010, és format per les xarxes del tercer sector social i té com a finalitat «representar i reivindicar, amb més força, les mancances socials no cobertes de molts de ciutadans d'aquesta Comunitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.