nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

L'art de les Balears s'exhibirà més enllà de FETEN

Moment de la funció Vincles de la companyia Circ Bover

L’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) i la direcció general de Cultura han acordat la participació de companyies de les Balears a sis fires artístiques durant el 2016, objectiu marcat en el context de la Fira Europea d'Arts Escèniques per a Nins i Nines, que se celebra a Gijón del 21 al 26 de febrer, i que compleix aquest any la 25ena edició. En concret, les propostes illenques participaran a les fires d'Igualada, a la fira de titelles de Lleida, a la Mostra de teatre d'Alcoi, a la fira d'Osca, a la fira de Tàrrega i a les jornades professionals de la fira Umore Azoka de Leioa.

A més, l'IEB pretén aprofitar aquests contactes per difondre la Fira B!, la fira de música i arts escèniques de les Balears que se celebrarà a Mallorca entre el 29 de setembre i el 2 d'octubre.

L'estratègia de projecció exterior de la cultura i de les obres dels creadors de les Balears que aplica actualment l'IEB portarà a la seva participació en una  trentena d’esdeveniments que abasteixen les disciplines de música, literatura, còmic i il·lustració o arts escèniques. En concret, serà present a deu fires de música, dotze del món de l’edició (sis de literatura i sis de còmic i il·lustració) i dotze d’arts escèniques.

Les obres de Balears a Feten

En aquesta 25ena edició de FETEN hi actuen dues companyies balears seleccionades per la direcció artística de la fira: Circ Bover i Théatre du Mouvement. Circ Bover ha representat dues funcions de Vincles dissabte i diumenge passat a la plaça Seis de Agosto, mentre que Théatre du Mouvement presenta aquest dimarts l'espectacle Encore une heure si courte al Centro Cultura Antiguo Instituto.

D'altra banda, Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, organitzadora de la FIET – Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears–, participa en la part professional de la fira, a més d’assistir a l’assemblea general de COFAE, la Coordinadora de Fires d’Arts Escèniques de l’Estat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.