muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

El Govern prepara el gran Pacte per a la millora de l'ocupació de qualitat i el progrés social

Una vintena d'entitats econòmiques i socials han assistit aquest dilluns a la signatura del Pacte per la Competitivitat, l'Ocupació de Qualitat i el Progrés Social encapçalada per la presidenta del Govern, Francina Armengol. Segons Armengol, l'objectiu d'aquest Pacte és “transformar el creixement econòmic en benestar social”, per traslladar la recuperació a les empreses i als treballadors amb polítiques «inclusives, justes i sostenibles».

Millora del model productiu

Els organismes i agents socials desenvoluparan els acords d'aquest pacte a partir de dues meses de treball, coordinades per la Conselleria de Treball, Comerç i Industria i la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, respectivament. La intenció és una millora del model productiu amb la participació en l'anàlisi de tots els actors implicats i amb un horitzó marcat al 2030 . La industria balear serà objecte d'aquestes anàlisis amb l'objectiu de la millora del capital humà i la innovació tecnològica «més enllà d'una sola legislatura».

El secretari general de Comissions Obreres (CCOO), José Luis García, ha remarcat que cal establir «els fonaments per crear una ocupació i construir un model productiu que generi confiança i beneficii el conjunt de la societat». Per la seva banda, el secretari general de la Unió General de Treballadors (UGT), Alejandro Texias, ha assenyalat que aquest Pacte ha de «generar feina de qualitat i salaris dignes», i ha afegit que ha de compensar les pèrdues «que s'han produït al llarg dels darrers quatre anys».

Per al president de PIMEB, Alfonso Rojo, l'impuls del diàleg que comportarà aquest Pacte és important per millorar «l'allargament de la temporada turística». La presidenta de la CAEB, Carmen Planas, no ha volgut perdre de vista «l'exigència de millorar la competitivitat de les nostres empreses, de la mà del coneixement estratègic, per tal d'aconseguir un major benestar dels ciutadans».

Amb tot, la presienta del Govern ha emfatitzat la importància d'aquest Pacte per «diversificar l'economia i establir unes bases sòlides a llarg termini a partir del diàleg social» que suposarà «aquest gran Pacte».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.