algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

L'ús terapèutic del cànnabis, a debat al Parlament

Planta de cànnabis per a l'ús terapèutic | R.L

La possibilitat d'ús terapèutic del cànnabis i la regulació dels clubs d'autoconsum i autocultiu d'aquesta planta es debatran en el Parlament a partir d'una Proposició no de Llei (PNL) dels partits del Pacte.

MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, PSIB i Podem han proposat avui divendres crear una ponència després de l'estiu en què es faci front a la «alegalitat» en què operen els 24 clubs de cànnabis de les Illes Balears i a la possibilitat de facilitar-ne l'ús terapèutic o medicinal.

El diputat del PSIB Vicenç Thomàs ha recordat que el seu grup va abordar l'ús terapèutic del cànnabis els anys 2001 i 2008, i que per tant la iniciativa no és «fruit d'un dia». D'altra banda, el diputat de Podem Carlos Saura ha assenyalat que el compromís dels polítics a l'hora de tractar aquest tema és «acompanyar la societat que va cap endavant» i «donar resposta a una demanda social».

El portaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, ha matisat la «complexitat» del tema, i la importància de tractar-lo com un debat social «malgrat els prejudicis». MÉS per Menorca també s'ha pronunciat en el sentit de la «despenalització del consum i la no estigmatització de l'usuari», en la urgència de fer front al «mercat negre», com ha assenyalat la diputada Margalida Font.

La Federació d'Associacions Cannàbiques de les Balears

El secretari general de la Federació d'Associacions Cannàbiques, David Rabé, present a la roda de premsa d'avui divendres, ha recordat que «el cànnabis ha viscut més segles en la legalitat que en la il·legalitat». Per això Rabé ha volgut matisar que la «moralitat» ha fet perdre el punt de vista de la situació del consum, que «ha d'estar allunyat de la joventut», però sense «la barrera moral que impedeix parlar d'aquest tema». En aquest sentit, Rabé considera greu que «els joves entre 18 i 25 anys coneguin totes les variants d'aquesta planta i no els autors de la Generació del 27».

La PNL es portarà al ple de la Cambra autonòmica abans de l'estiu i serà assistida per un grup d'experts amb la intenció de regular aspectes que afectin el marc autonòmic i que possibilitin la ponència després de l'estiu, segons han afirmat Abril i Thomàs. Després d'això, s'estudiarà si aquesta iniciativa pot convertir-se en una Proposició de Llei, fet que depèn de la normativa estatal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 7 anys

¿Aquests polítics ignorants?, o tal vegada no siguin
ignorants, sinó cínics.

Desvien la atenció posant esment sobre el ús
medicinal i el consum.

El cànyom està prohibit per el lobby petrolier per raons de competència i una manera de prohibir-lo
era declarar-lo "viciós".

Si el cultiu industrial del cànyom estigués permès,
els plàstcis, un subproducte del petroli, serien
substituïts per productes derivats del cànyom.

¿Tendran els políticis valor de declarar legal el
cànyom per a tots els usos?
Crec que embullaran més la troca.

Valoració:3menosmas
Per ., fa mes de 7 anys

El cànnabis és una droga "blana" que se pot emprar per combatre els efectes de la quimioteràpia i probablement, tengui molts més efectes terapèutics que encara s´han d´investigar.
Jo estic a favor de legalitzar totes les drogues, que la seva venta se dugui a terme amb un control per part de la Administració, a comerços especialitzats. Amb aquesta mesura, les màfies que se dediquen al tràfic i venta de substàncies estupefaents, a escala més alta els càrtels de Colòmbia, Mèxic i altres països de Sud-Amèrica, on els ciutadans viuen sotmesos a aqueixes organitzacions criminals, així com els grups terroristes islàmics com ISIS o Al Qaeda, els quals se financen en part amb el tràfic de drogues. Fent legal la venta de les narco-substàncies, se posarien entrebancs als negocis dels criminals i els farien un poc més difícil la recaptació de mil.lions.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente