cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.4°

Martín (Som Palma) evita donar explicacions per la beca que va concedir al seu marit

La regidora de Som Palma va ser interpelada en el ple de Cort de dijous passat per l'oposició. Les acusacions es remunten a quan Martín presidia el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA)

La regidora de Som Palma, Antònia Martín. | Som Palma

Segons publicava el passat 15 de gener el diari Ultima Hora, la regidora de Sanitat i Consum de Cort, Antònia Martín (Som Palma), hauria concedit una beca de col·laboració al seu marit mentre era presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA). Segons el rotatiu, Martín va signar un conveni amb la UIB l'any 2007 per crear una càtedra amb una dotació anual de 30.000 euros, que va ser la que li va permetre, dos anys després, becar al seu marit, Miquel Capó.

El diari també explicava que l'acord amb la Universitat donava als membres de la càtedra (presidida per la mateixa Martín) «plena autonomia per decidir el que creguin oportú d'acord amb l'interès que persegueix la càtedra», sent requisit «retre comptes» davant la junta del Col·legi d'Infermeria.

La beca es va concedir l'any 2009, però va haver de convocar-se dues vegades perquè en un primer moment el procés de selecció es va declarar nul a causa de les queixes que va provocar el fet que en la comissió de valoració que va resoldre a favor de Capó hi era la seva dona, Antonia Martín.

Segons UH, fonts de Som Palma afirmen que la coordinadora del partit es va reunir abans de les eleccions municipals per valorar la situació de Martín i discutir sobre si seria perjudicial per al projecte que fos candidata. Després que el debat s'encallés, es va decidir fer una votació, però el resultat no es va respectar: tot i que una majoria defensava que l'ara regidora no havia de presentar-se, va acabar sent la quarta en les llistes del 24 de maig.

De la mateixa manera que a Som Palma estaven al corrent de la situació, la resta de partits que formen el govern municipal també van ser informats. En declaracions a Ultima Hora, la regidora va assegurar que «en cap cas es va fer un vestit a mida» amb la concessió de la beca i que no té «cap expedient professional, ni laboral, ni cap denúncia», però que «si hagués comès alguna activitat reprovable, estaria expedientada».

La resposta de Martín

Durant el ple de Cort de dijous de la setmana passada, el Partit Popular i Ciutadans demanaren explicacions a la regidora sobre aquest afer. A més a més, Ciutadans en demanava la dimissió.

Al llarg de la compareixença de la regidora de Som Palma, bona part dels membres de l'oposició feren palès el seu malestar en considerar que Martín no responia a les preguntes que se li estaven formulant  i abandonaven el saló d'actes de l'Ajuntament de Palma en senyal de protesta. .

A continuació els oferim el vídeo de la intervenció dels membres de l'oposició Lourdes Bosc (PP) i de Pedro Ribas (Ciutadans) i les respostes de Martín.


Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marbosch, fa mes de 8 anys

Si aquesta sra era membre del tribunal que va donar la beca, és evident que s'ha de denunciar el cas fins i tot davant fiscalia; si no era membre del tribunal que puntuava els projectes i simplement es va limitar a presidir el col·legi d'infermeria, em deman quin problema hi ha en concedir una beca a qualsevol persona?
Per cert, si el PP i Ciudadanos (ben en castellà, que no es confonguin...) abandonen les sessions per casos de presència de corrupcions, em sembla que a la majoria de parlament d'aquest estat espanyol només hi quedaran els representants d'esquerra, vist el que surt un dia sí l'¡altre també... i quasi tot, o tot, sobre el PP.

Valoració:3menosmas
Per ¿?, fa mes de 8 anys

Deduzco que mi anterior comentario no se ha entendido en su término justo, pues como es fácil deducir hablaba en pura ironía.

Valoració:-4menosmas
Per ja, fa mes de 8 anys

Quina barra, com no la foteu a fora ara mateix.

Valoració:3menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

"....les beques les dóna (en singular, si no te importa) un tribunal..."
Jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaaaaa.....

@I doncs, al club de la comedia.

Valoració:-8menosmas
Per Miquel, fa mes de 8 anys

Aquesta regidora Martín, l'han acabat de posar nirviosa, mal asunto. El final de la seva intervenció ha estat bastant lamentable. No se n'ha sortit, d'aquest plet. Ell que diu l'oposició, que no varen fer cas a les bases del partit, quan els regidors varen decidir entrar al govern municipal també és cert i el que va dir la regidora Jhardi, crec que he escrit bé el nom, del referèndum sobre les terrasses del Born, que era una festa de la participació, crec de bon de veres que també és una presa de pèl. No ho sé, crec que aquest partit Podemos acabar per desenganyar molta de gent.

Valoració:8menosmas
Per ¿?, fa mes de 8 anys

Pues por la consabida razón de "que la caridad bien entendida empieza por uno mismo". Pues yo lo veo totalmente normal.

A ver, ¿Dónde está el supuesto problema?.

Valoració:-5menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Molts creim en la seva innocència, perquè senzillament les beques les donen un tribunal. Això és un dels moltíssims jocs bruts dels que fa fins i tot pruaga anomenar. com si ells fossin nets, immaculats i purs com infants.
Val més que ho expliqui, crec jo.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente