cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Cas Policia Local: Prolongació del secret de sumari per evitar noves amenaces a testimonis

Arxiu UH

Des dels Jutjats de Palma es segueix investigant la presumpta trama d’extorsió a empresaris turístics per part d’agents de la Policia Local amb la connivència i el suport de diversos càrrecs públics. El titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, ha afirmat que les indagacions al voltant d'aquests fets estan llançant noves dades, «algunes d'elles esgarrifoses».

Com a conseqüència, el jutge Penalva ha acordat prorrogar un mes més el secret que pesa sobre les investigacions, asseverant que «l'allau contínua» de noves dades, «reveladores de la comissió de múltiples i de vegades complexos delictes». De fet, incideix que els indicis de «xantatge, coacció i ús del poder» per part del grup delictiu «comporten la convicció que, si no existís el secret de la causa, poques persones s'haguessin atrevit a declarar en llibertat».

Testimonis terroritzats

En el mateix acte, el magistrat assenyala així mateix que la Fiscalia ha obert diligències informatives al voltant de les amenaces suposadament abocades per alguns dels agents encausats. Penalva ha explicat que «molts de testimonis no tenen por, directament se senten terroritzats».

Com a exemple d’aquest temor sorgit per part dels testimonis, el jutge instructor afegeix l’exemple d’un agent que «va ser perseguit i amenaçat per una 'banda de romanesos' fins al punt que li van fer témer per la seva vida». De fet, un altre excap policial, Joan Mut, amb el coneixement del llavors regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Navarro, haurien acordat «inexplicablement» imposar una mesura cautelar disciplinària contra un dels denunciants dels fets.

A més, dos efectius, que van denunciar al policia Daniel Montesinos i al cap de la Patrulla Verda, Gabriel Torres, per suposadament avisar de les inspeccions que anaven a realitzar en un determinat local, «van ser també objecte de greus amenaces».

El magistrat ressalta que en aquesta causa s'investiga una trama de corrupció policial en què han aflorat «molt seriosos indicis no només de la comissió de multitud de delictes, sinó també de l'ús freqüent de la coacció, l'amenaça i la intimidació per part de nombrosos agents de la Policia Local, alguns ja imputats o condemnats per la comissió de greus delictes comesos fins i tot en el si de perilloses organitzacions criminals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.