algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

ARCA insisteix que s'ha de salvar el monument de sa Feixina

ARCA assegura que, fins ara, ha trobat «una paret de formigó» en cada una de les moltes converses que han mantingut amb distints membres de l'equip de govern.

No obstant això, asseguren en un comunicat que no perden l’esperança: «Fa molts d’anys que lluitam pel Patrimoni i mentre un monument o un edifici estigui en peu, nosaltres treballarem. No serà la primera vegada que la ciutadania salvem in extremis un element patrimonial».

L'enitat diu que l’equip de govern no ha volgut atendre cap dels molts arguments que els han exposat sobre els valors del monument de caire Patrimonial, Històric, Educatiu i Social. Argumenten que la majoria de gent vol que el monument es mantengui. Expliquen que aquest dijous, quan la grua feia la cata del monument per saber més de la seva estructura, davant la imminent sol·licitud del projecte de destrucció, «la gent que passava els insultava».  A més, afirmen que les enquestes als diaris parlen sempre d'entre un 65 i un 70% a favor de que se mantengui.

Des d'ARCA consideren antidemocràtic negar-se a consultar la ciutadania i «frustrar el debat des del primer moment és tot el contrari del que pregonen quan parlen de la seva manera de fer política».

El monument compleix la Llei de Memòria Històrica (de 2007)

ARCA recorda que l'arribada de centenars de ferits al Port de Palma va ser «traumàtica» per a la població. «Als llistats de ferits i morts hi havia moltíssims d'al·lots que feien el servei militar», expliquem, «perquè la traïdora sublevació contra el govern republicà democràtic els va agafar a la zona nacional. No perquè hi combregessin ideològicament».

També argüeixen que anys que el monument «tan sols és un element arquitectònic dins Ciutat, una fita urbana sense cap simbolisme feixista. En el monument no hi ha exaltació al franquisme que és la única cosa que prohibleix la Llei».

«Els monuments ens parlen de la història i de les seves petjades, però també són records de vivències personals i del nostre paisatge urbà», insisteixen.

ARCA dóna la benvinguda a la futura Llei de Foses.

ARCA va ser consultada fa unes setmanes sobre aquesta qüestió i varen garantir el seu suport per aconseguir la declaració de BIC dels llocs d’enterrament, fins i tot una vegada s'aconsegueixi que siguin excavats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Eduard Álvarez i Serra, fa mes de 8 anys

Els talibans ja están aquí, el que no els agrada el derroquen, i la historia no es pot cambiar.
Ni bé ni malament, es part de la nostra historia.
Els grans pobles són aquells que recorden el seu passat sempre.
Passegeu per Londres o París i preneu bona nota.
I passegeu per paissos on ni sumen dos premis Nobel i veureu que no és el cami.
Independement la gran majoria aclaparadora estáper la seva conservació.

Valoració:-1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 8 anys

Ara que parleu de La Riba, alerta amb ella. L'han feta tan extensa que ara s'han adonat que que sobre terreny i costes esta pensant en fer tres edificis per oci i centre comercial.....
Haurem d'estar vigulants...

Valoració:3menosmas
Per Ensenyat, fa mes de 8 anys

Estic totalment d'acord amb els plantejaments d'ARCA. el problema està en l'odi albergat en una part d'una societat que no comprèn ni vol entendre la realitat d'aquesta guerra contra un govern republicà legítimament triat.
La situació espanyola en el 36 era molt diferent a la nostra, eren uns altres temps i la immensa població innocent es va veure obligada a anar a una guerra segons la zona geogràfica que es trobava.
En comptes de tombar el monòlit, millor seria aixecar un monument als republicans.

Valoració:-4menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Desmuntaren La Riba, que era un passeig preciós i que servia per poder prendre la fresca, però no poden tirar aquest nyarro que no serveix per res.

Valoració:6menosmas
Per Idò sí, fa mes de 8 anys

I com es pot, Emprenyat, esbucar un carril bici o un altre tipus de carril? M'ho pots explicar? D'altra banda, crec que el cost d'esbucar el monument feixista no ha de ser argument per no tirar-lo per avall i esborrar-ne la memòria.

Valoració:4menosmas
Per Cataliner, fa mes de 8 anys

Trob que ARCA està comprometent massa el seu prestigi en la defensa d'aquest monument, però ja s'ho farà. Me n'alegraré molt quan deixi de veure aquest monòlit en les meves passejades matutines. Fa molt anys que esper aquest moment, molts.

Valoració:14menosmas
Per Emprenyat, fa mes de 8 anys

Aquest adefessi feixista s' ha d'esbucar ja!
Li record al PP de Palma que la única cosa que van cumplir del seu programa va ser esbucar el carril bici de les avingudes amb unes despeses importants. Una obra ja acabada i ben útil.
Que no argumentin el cost d'esbucament!

Valoració:12menosmas
Per Marc, fa mes de 8 anys

Tu ho has dit Miquel Vives. en ARCA hi ha una persona amb un afany de protagonisme impresionant. La llastima és que els demés li van darrera rient-hi les gracietes....

Valoració:10menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 8 anys

Que guay, a ver cuando vemos el No-Do en catalino por IB3.

Valoració:-2menosmas
Per Miquel Vives, fa mes de 8 anys

No entenc aquest interès d'ARCA per un monument d'exaltació del feixisme i sense cap valor artístic, llevat que no sigui simplement afany de protagonisme.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente