algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
16°

El PP vol protegir la Feixina per evitar-ne la demolició

Monument de la Feixina. | ARCA

El PP ha registrat aquest dijous una petició en la qual insta a l'Ajuntament de Palma que el monument de la Feixina sigui declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) i es paralitzi qualsevol actuació en curs relacionada amb la seva demolició.

La portaveu del PP a Cort, Marga Durán, ha argumentat que el monument va ser adaptat a la Llei de Memòria Històrica a 2010 i en aquell moment es va suprimir la simbologia franquista.

Així mateix ha explicat que, segons una enquesta, el 80 per cent dels veïns estan en contra de la demolició i ha destacat que l'Ajuntament no pot anar en contra de la voluntat dels ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Arqueologia Poiosa, fa mes de 8 anys

Si, Fraules. El Pont de Jacint Verdaguer, si que era una joia arquitectònica i no aquest nyarro, que si se re-utilitza la pedra després d´enderrocar-lo, ja s´haurà complit.

Valoració:5menosmas
Per Ulises, fa mes de 8 anys

En primer lloc fer apologia del nazisme o del franquisme hauria de esta penat per la llei, com esta a tots els països de Europa. En segon lloc perquè conservar monuments de gent que es va atacar un govern elegit democràticament. En tercer lloc mentres hi haguí 150.000 desapareguts enterrats a foses comuns i cunetes, es una ofensa per a les famílies que varen sofrir assassinats i desapareguts, mentres el dictador descansa en una tomba faraònica construïda per els presoners de guerra o esclaus

Valoració:7menosmas
Per Ensenyat, fa mes de 8 anys


Com un mes dels votants a aquest pacte: Demanaria al sr. batle Hila que reconsideri la demolició de Sa Faixina. Em sembla que no té legitimitat per derruir un monument que des de la democràcia fins avui, ha passat per diverses legislatures tant d'esquerres com de dretes i aquest monument s'ha mantingut. La política nefasta practicada en aquest país tant per l'esquerra com la dreta ha contribuït a dividir la societat i a mantenir l'odi d'aquesta guerra després de 79 anys... No és just!

Valoració:-15menosmas
Per indignat, fa mes de 8 anys

@hipócrita (i supòs que l'altre hipòcrita també sou la mateixa persona)
Clar que aniré a l'hospital, crec en la sanitat pública. No m'has de fer demagògia ara.
La qüestió és que si l'hospital el podrien haver fet legalment (començaren sense llicència per evitar que es pogués tirar enrera la construcció) i sense destruïr territori històric.

Sobre el pont... Millor ves a l'arxiu i revisa. El pont el destruiren perquè volien fer-ho, no per vell perquè el trànsit rodat ja no hi havia de circular. Però és que a més a més de destruir-lo ens volgueren vendre la moto que el reconstruirien amb les matiexes peces. Resultat final: de reconstrucció res. Tenim una còpia del pont. Amb això creuen que ja tenen la consciència
tranquila...

Valoració:14menosmas
Per Asebre, fa mes de 8 anys

Els mallorquins encara tenim memòria.... A terra amb el negativisme, amunt amb el futur !

Valoració:15menosmas
Per otro hipócrita, fa mes de 8 anys

Totalmente falso. El antiguo puente del tren fue derribado por viejo con luz y taquígrafos, en plena luz del día, que yo estaba. Después ha sido reconstruido para nada. Se le quería darle un giro de 90 grados para que la cosa quedase mejor que lo que hay ahora.

Valoració:0menosmas
Per hipócrita,, fa mes de 8 anys

Pero tú irás a este hospital si te duelen los cataplines. A no ser que quieras ir a Son Dureta levantado durante los años de Franco.

A no ser que puedas pagarte la sanidad privada.

Valoració:0menosmas
Per indignat, fa mes de 8 anys

Després de destruir territori, edificis històrics, promoure un hospital damunt runes romanes, ...
Ara volen conservar un monument franquista?!?!?!
Són uns "sinvergüences" perquè de vergonya no en tenen poca si no gens.

Valoració:12menosmas
Per INÚTILS, fa mes de 8 anys

Diuen terroristes a Bildu si no condemnen ETA.
Ells no només no condemnen els assassinats polítics del terrorisme franquista sinó que volen perpetuar els monuments que l'entalteixen.
Sort tenen que els inútils del III Pacte no tenen collons per res i es dediquen a cercar excuses cARCques per conservar el monument al feixisme espanyolista.

Valoració:9menosmas
Per fraules, fa mes de 8 anys

Recordarli al PP que ells, amb na Cirer al capdavant, van tirar el Pont de Jacint Verdaguer dematinada,,quina vergonya !!! estarien millor callats.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente