nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Jubilats per Mallorca dóna suport a l'esbucament de la Feixina

El monument de la Feixina en una imatge d'arxiu. | M.F.

Jubilats per Mallorca ha emès aquest dijous un comunicat en el qual mostra el seu suport a l'Ajuntament de Palma davant l'anunci de la retirada del monument de la Feixina.

L'entitat considera que hi ha motius «suficients per retirar definitivament aquest monument que fou construït només amb la intenció de fer homenatge a una part de les víctimes de la guerra civil espanyola, en aquest cas les víctimes del creuer Baleares, vaixell de guerra que va col·laborar activament contra la República democràtica i legal».

La retirada del monument «serà una acció democratitzadora de gran valor simbòlic si l’equip de govern municipal sap fer pedagogia amb aquesta decisió, i la sap defensar adequadament». Asseguren que no es tracta sols d’esbucar o de traslladar el monument, «sinó d’aprofitar l’avinentesa per aconseguir normalitzar la convivència en els espais públics».

Jubilats per Mallorca recorda que «el feixisme espanyol és responsable de milers d’assassinats de persones innocents i que els col·laboradors de vulnerar la legalitat republicana amb la força de les armes, no poden ser homenatjats en espais públics que són de tota la ciutadania amb el consentiment de les administracions».

Des de l'entitat asseguren que «és impossible que els valors democràtics puguin gaudir de credibilitat si els equips de govern de les administracions que han votat els ciutadans perceben que els defensors de la legalitat en temps de la República estan enterrats en fosses comunes, mentre que els seus assassins són honorats a places i carrers de les ciutats».

Finalment, declaren que la retirada del monument «restablirà l’ordre moral de resolucions internacionals condemnatòries del franquisme; l’ordre legal que representa de llei 52/2006 de l’anomenada Memòria Històrica i fins i tot, la que representa la llei de Patrimoni 16/1985, el preàmbul de la qual ja deixa ben clar la inconveniència que representa per a la convivència pacífica i democràtica un monument com el que hi ha instal·lat a la Feixina».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Necessita ajuda urgent!, fa mes de 8 anys

Que en prens moltes de biodramines?
Només se´n pren quan et maretges i no controles el cap.
No el controles mai? Perquè sempre et firmes així i supòs que és perquè hi estàs enganxat...
Potser hauries de provar de canviar de fàrmac...
Opi? o... ja l´has provat?

Valoració:1menosmas
Per deman, fa mes de 8 anys

Estos autodenominados "jubilats de o per Mallorca, ¿cuántos son en total?. Empecemos por aqui. lLlavors, contarem.

Valoració:0menosmas
Per Per na Biodramina, fa mes de 8 anys

Biodramina, va per el teu primer comentari.

Catalunya propone un referéndum para decidir su futuro.
El Gobierno tercermundista se niega, por sus cojones y punto.
No entiendo cómo se puede privar a un pueblo del derecho a decidir libremente.
Eso es fascismo.
Es antidemocrático.
El derecho a decidir es sagrado.
Feixistes espanyols no deixen decidir.

Valoració:4menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

Has de saber, Biodramina, que no tan sols he vist molts d'altres canals de TV, a més dels de TV3, sinó que he visitat uns dels més famosos campos d'extermini dels nazis, i has de saber que aqueix i altres que hi ha per Alemaya i Austria no es conserven com a monuments al nazisme, sinó com a recordatori de l'horror d'aqueix moviment polític i criminalíssim impulsat per Hitler. Quan no estiguis marejat, consulta un bon llibre d'història.

Valoració:5menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Que yo sepa, ese pueblo YA DECIDIÓ el 6 de diciembre de 1978 , VOTANDO MASIVAMENTE una Constitución con una normativa muy clara , dictando las reglas para su modificación, que pasa por la aplicación del artículo 168 de la misma. Si quieren decidir otra vez, tendrán que hacerlo con las normas que se establecieron y no como a uno le dé la real gana. HAY QUE RESPETAR LAS NORMAS, que en eso consiste un Estado de Derecho.

Valoració:0menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

@Toni

El día que explicaban el sarcasmo en clase, no fuiste, verdad?

Valoració:0menosmas
Per Myotragus, fa mes de 8 anys

ALM, el monument de Sa Faixina, no és un monument al feixisme, és un monument als al.lots mallorquins que vàren morir en l´enfonsament d´un vaixell de guerra. Molts d´ells no sabien ni ón anaven i eren al bàndol nacional perque els hi va tocar, com tants d´altres. I a l´inrevés.

Valoració:-15menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

@ALM

Sabes que puedes visitar los campos de concentración en Alemania y Austria, con sus crematorios y todo?.
Has salido de Llorito alguna vez y has visto otro canal que no sea TV3, gañan?.

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 8 anys

¿Franco dió elección a los masacrados por el Baleares? ¿Franco respetó la República que España se había dado con el voto que algunos eleváis a los altares cuando os interesa? No entiendes cómo se puede privar a un Pueblo de su derecho a decidir, dices? Cómo dijo un tal Jesús allá por Galilea: "No hay más ciego que el que no quiere ver". El Govern no niega nada, al revés, los que negáis sois los que piensan como tú. De qué hablas hombre, fascismo es lo que el monumento en si mismo representa y nada más. Te va bién el seudónimo, se ve que hoy andas algo mareado y tienes las ideas muy espesas.
Salut!

Valoració:0menosmas
Per ALM, fa mes de 8 anys

El que és antidemocràtic és que segueixi en peu un monument feixista com el de la Feixina. Els alemanys no toleren en el seu territori cap monument al nazisme. Són, per això, antidemòcrates?

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente