algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Miquel Comas dimiteix i serà substituït per Eva Frade

Miquel Comas acompanyat del batle de Palma Jose Hila, i del segon tinent de batle Antoni Noguera durant la roda de premsa d'aquest dimarts. | dBalears

El primer tinent de batle de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial de l'Ajuntament de Palma, Miquel Comas, ha comparegut aquest dimarts davant la premsa per fer pública la seva renuncia a l'acta de regidor a l'ajuntament així com totes les responsabilitats a l'equip de govern municipal.

Comas, acompanyat del batle de Palma, Jose Hila, i del segon tinent de batle, Antoni Noguera, ha explicat que un dels principals motius que l’han portat a dimitir és que recentment una sèrie de particulars l'han demandat civilment per unes suposades injúries comeses per ell mateix en unes declaracions efectuades l'any 2014. Les declaracions anaven referides a l'estimació parcial d'un recurs contenciós administratiu que Comas va interposar el 2012 i que va obligar a la repetició d’un procés de selecció de professorat a la UIB en el qual ell mateix havia participat.

La sentència del contenciós, ha explicat Comas, «es troba actualment en fase d'execució forçosa, havent-se dictat auto amb data de l’u de setembre d’enguany, per compliment erroni de la sentència judicial prèvia. La responsabilitat civil que se li demana en concepte d'indemnització per les suposades injúries efectuades supera de molt el meu patrimoni».

Per això, Comas, i per no perjudicar ni a Som Palma ni a l’estabilitat del pacte de govern, ha assegurat que creu fonamental «concentrar-se en la seva defensa legal personal i separar-ho de la funció pública» que ha desenvolupat fins ara.

A més, ha explicat que per altres raons «de caràcter estrictament familiar, que prefereix mantenir en la intimitat, ha arribat a la conclusió que el més adient és cedir el testimoni a altres persones».

El batle de Palma José Hila, per la seva banda, ha avançat que es convocarà un ple extraordinari, divendres d’aquesta setmana o dilluns de la que ve, per donar compte de la renúncia de Comas i que s'incorpori la següent a la llista, Eva Frade.

En els pròxims dies l’assemblea de Som Palma ha de proposar una altra persona per ocupar els càrrecs que deixa Miquel Comas.

Eva Frade
És llicenciada en Dret per ESADE - Ramon Llull. Va realitzar pràctiques jurídiques voluntàries a Nicaragua en l'àmbit penal i és especialista en dret internacional mercantil per la Freie Universitat de Berlín. Actualment, estudia Política a la UIB. És membre d'Amnistia Internacional, ACNUR i el Centre Caní Internacional. Treballa com a advocada freelance. Va ser la número sis de la candidatura de Soma Palma als comicis del 24 de maig.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per indignat, fa mes de 8 anys

@Total,
abans d'acusar informa't. Ha publicat al seu facebook els motius de la seva dimissió.

Valoració:3menosmas
Per Total, fa mes de 8 anys

Total, que no sabem perquè dimiteix. Una altra decepció d'aquests de Podemos. Més valdria que es dedicassin a controlar els abusos que s'han comès amb els assessors i càrrecs de confiança, parents, amics i coneguts, el darrer el gendre del senyor Ramon Torres, i no pedessin el temps amb dois i altres focs d'artifici.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente