algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Flassaders debat sobre el procés d'envelliment

El Centre Flassaders ha acollit aquest dijous dematí la jornada 'Projectem el futur: cap a la participació inclusiva' per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran. La trobada, organitzada per l’àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, l’Escola Municipal de Formació, el Consell de Mallorca i el Centre Balears Europa, ha reunit uns 80 tècnics i representants d’associacions i d’entitats.

El regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha assegurat que s’ha de lluitar «per dignificar els processos d’envelliment» i que s’ha d’aconseguir «una visió més positiva». D’aquí la importància de fer feina des de tres perspectives. D’una banda, s’ha de «construir una visió digna i rica com a part natural del procés». D’altra, «s’ha de tenir en compte el deute històric que es té amb les persones majors». Per últim, segons el regidor «és necessari demanar-se com s’integren en la vida de la nostra ciutat», un punt que enllaça directament amb el leitmotiv de la jornada, la participació. «S’ha de vincular les persones grans a la resta de polítiques municipals. Hem de construir espais perquè les persones majors puguin dir la seva i tenguin un espai de  participació», en paraules de Molina.

Molina ha fet una convidada a «lluitar contra el model que afirma que l’envelliment i la longevitat són problemes demogràfics i financers, com van afirmar tant el governador del Banc d’Espanya Luis Maria Linde com la senyora Christine Lagarde de l’FMI, perquè és una visió que ens allunya de la dignificació dels processos d’envelliment i ataca els drets socials de les persones majors».

Conferències i taules de treball

La jornada de treball ha comptat amb dues conferències i dues taules de treball. María del Carmen Triadó Tur, catedràtica emèrita de la UB, experta en psicogeriatria, ha parlat sobre 'La generativitat a la vellesa: la participació social', i la psicòloga Lydia Sánchez, sobre 'Comunicació, imatge, estereotips i prejudicis entorn de la vellesa i el procés d’envelliment'. Les taules de treball han girat entorn a 'Qui, com i des d’on participa. El compromís individual, comunitari i social', en la qual han participat Jubilats per Mallorca i Padrines i Padrins Flauta, i sobre 'Com donar visibilitat a la participació de les persones majors. Com generar imatges i pensaments inclusius', amb els periodistes David Oliver i Maria Antònia Cantallops.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.