algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Arriba la Nit de l'Art 2015

Aquest dissabte 19 de setembre se celebra a Palma la tradicional Nit de l'Art, la versió mallorquina de la Nuit Blanche que celebren moltes ciutats del món.

A Palma, les galeries i museus s'uneixen per celebrar simultàniament l'inici de la temporada artística, transformant el centre històric de la ciutat en una ruta pels amants de l'art. Tradicionalment aquest esdeveniment se celebrava el tercer dijous de setembre, enguany, però, s'ha optat per organitzar-la el dissabte amb un ampli i divers programa d'actes.

La primera edició de La Nit de l'Art es celebrà en 1997, a partir d'una idea de les galeries de Palma que es trobaven ubicades al centre històric de la ciutat, i volien compartir l'entusiasme amb el qual iniciaven cada temporada amb els col·leccionistes i amants de l'art de l'illa.

Des de llavors, la cita anual ha anat creixent progressivament, fins a convertir-se en una de les cites més importants del calendari social, amb uns quinze mil visitants que recorren els carrers del centre històric per descobrir exposicions, instal·lacions, intervencions urbanes i performance que s'estrenen amb aquesta ocasió.

Després de divuit anys de trajectòria, La Nit de l'Art roman fidel a l'esperit independent i l'energia vital amb la qual nasqué. Potser un dels secrets del seu atractiu i èxit any rere any sigui justament la seva determinació per mantenir-se lliure dels lligams institucionals: encara que les associacions que l'impulsen, Art Palma Contemporani i AIGAB publiquin una guia desplegable amb un plànol i la llista de galeries que participen en la programació oficial, fins pocs dies abans de la cita (en alguns casos fins unes hores abans), ningú coneix amb exactitud totes les sorpreses que es presentaran durant la vetllada.

A més de les galeries i museus que apareixen a la programació oficial, i durant només una nit, pràcticament tots els professionals que formen part de la comunitat artística de Mallorca, aprofiten l'ocasió per mostrar la seva feina, aprofitant no només les sales d'exposicions sinó un ventall d'espais alternatius incloent cafeteries, bars, apartaments particulars, balcons i façanes d'edificis històrics, tallers d'artistes, teulades, places, espais d'aparcament, i vitrines de botigues.

Els guardians incondicionals de l'esperit lliure de la Nit de l'Art són les galeries de l'Associació Art Palma Contemporani i AIGAB que l'impulsen any rere any des dels seus inicis. Avui continuen organitzant la cita en col·laboració amb altres entitats del sector, i donen la benvinguda a tots els que desitgen aprofitar aquesta plataforma per presentar les seves propostes artístiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.