algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Cort prepara un conveni perquè els bancs cedeixin pisos a preus socials

L’àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l’Ajuntament de Palma està treballant en l’elaboració d’un conveni que permetrà la cessió de pisos que ara estan buits i en mans d’entitats bancàries perquè l’Ajuntament els pugui gestionar i oferir als ciutadans amb necessitats econòmiques.

El regidor d’aquesta àrea i tinent de batle, Antoni Noguera, ha comparegut aquest dimarts roda de premsa per explicar els detalls d’aquesta proposta. «Estam elaborant un primer esborrany i ben aviat ho partirem amb les entitats bancàries. Estem segurs que tindrem una bona resposta així com ja està succeint a altres ciutats com Madrid». Noguera també ha explicat que el Director General d’Habitatge Digne Francisco Cifuentes es va reunir fa unes setmanes amb responsables de l’equip de govern de l’Ajuntament de Madrid per compartir experiències.

«La reunió a Madrid va ser molt profitosa, hem comprovat que estan fent una feina molt interessant a l’Oficina d’Intermediació Hipotecària així com amb l’elaboració d’un conveni amb les entitats bancàries per a la cessió d’habitatges». El tinent de batle afirma que aquest «aquest conveni serà molt positiu, ja que tant l’Ajuntament com les entitats financeres hi sortirem guanyant. Nosaltres podrem oferir un parc important de pisos a preus socials, i els bancs podran donar sortida a habitatges que ara tenen buits».

Concretament, aquest conveni proposa «disposar d’un parc d’habitatges que gestionarà l’Ajuntament de Palma amb l’objectiu de posar-los a disposició de les persones i famílies amb vulnerabilitat econòmica o afectats per un desnonament». Model de Ciutat prepara aquest esborrany segons el conveni de l’Ajuntament de Madrid, i aquest ja està rebent una molt bona resposta per part de les entitats bancàries, les quals estan oferint molts de pisos.

Francisco Cifuentes ha detallat les característiques d’aquest conveni: «Els principals avantatges d’aquest conveni és que els bancs oferiran els pisos ja en condicions per entrar-hi a viure i no podrien cobrar més d’un 30% dels ingressos de les famílies. Per part de l’Ajuntament, assumirem el cobrament de l’IBI i la comunitat de propietaris, i garantirem un seguiment de les famílies».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Bona mesura. Moltes gràcies en nm de tots els que se beneficiaràn.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente