bruma
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Les institucions del PP no troben espai per a Jaume Santandreu, però sí per als inventors de la “Llèngo Baléà”

La setmana passada coincidien en el temps dos fets estretament relacionats. D'un costat es feia públic que la família propietària de Sa Casa Llarga pretén desnonar els actuals habitants que són en Jaume Santandreu i algunes persones malaltes. De l'altra, transcendia que el Govern Bauzá i l'Ajuntament de Palma s'havien posat d'acord per cedir un local de la Conselleria de Salut del Govern a una entitat que res té a veure amb la salut: una organització autodenominada "Acadèmi de Sa Llengo Baléà".

El local públic cedit a l'organització secessionista està situat al carrer de la Rosa, número 3 de Palma i, en principi hauria d'anar destinat a acollir entitats relacionades amb el món de la salut i no a entitats recreatives com l'Acádèmi, que dedica la seva feina a intentar promoure l'odi contra la llengua catalana, cosa que, en principi, no és considerat com una malaltia.

L'anomenada "Acàdémi de Sa Llèngo Baléà" compta amb 17 membres entre els quals hi destaquen l'exvicepresident del PP balear i exconseller de Turisme, Carlos Delgado, l'expresident del Foment del Turisme i exdirectiu d'Air Berlin, Álvaro Middelmann o el coronel de l'exèrcit espanyol, Guillermo Matas.

Crida l'atenció que un immoble de la Conselleria de Salut sigui cedit a una entitat d'aquestes característiques i, en canvi, la tasca d'acollida i de dignificació de persones malaltes com la que fa la gent de sa Casa Llarga, no trobi un espai públic. Un espai per poder continuar desenvolupant la seva feina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per mallorquín, fa mes de 8 anys

@ mallorquí renegat

¿Has estado tres días pensando la réplica?

LOL

Valoració:0menosmas
Per mallorquí (no renegat), fa mes de 8 anys

Ara que es govern foraster d'en Rakhoy tuda es doblers amb subvencions a l'Académia ePPañyola de la Léngua forastera no dius res, eh, bandido?

Valoració:-1menosmas
Per tanmateix, fa mes de 8 anys

Discrep en un detall d'aquest aticle, perquè " l'odi contra la llengua catalana" em sembla que sí és una malaltia, i contagiosa, que la pateixen, principalment, en "Carlos des collons damunt es cap" i "n'Álvaro de Heil Berlin".

Valoració:5menosmas
Per Pobleret, fa mes de 8 anys

LLENGO BILÍÀ : Pensada i el.laborada amb sa fel (bilis). Sense necessitat de cap neurona. D'encefalograme pla.
Lingüisticament parlant. Ni etimología, ni semàntica, ni semiòtica, ni res de res. Fel i mes fel.

Valoració:5menosmas
Per @mallorquí, fa mes de 8 anys

No sé què fas opinant aquí, ets un incult i a més, un maleducat. I per acabar d'adobar-ho, només dius dois. No m'estranyaria que et paguéssin per fer sa bubota, fas tota la pinta de ser un venut al PP madrileny.

Valoració:8menosmas
Per Siulet, fa mes de 8 anys

Jo pens que, baix baix, ja ens l'han entrada tota. Poc a poc, i sense que noltros diguem res, els de fora -los que se van com diu el Casta- no se'n van, queden aqui i poc a poc ens arreconen. Rient, rient 'Halloween' quan toca rollo per tots sants, rient rient una mesquita aqui, un altra alla. Rient rient sa locura estiuenca de Magalluf que tothom ha callat fins ara. Ara aquets botiflers de la ''lléngo Baléà''. Mà d'obra barata que convé més que sa d'aquí... l'etcétera és molt i molt llarg. I mentres tant ningú diu res, no passa nà. Idò sí que passa, JA NO HO PODEM ATURAR

Valoració:8menosmas
Per mallorquí, fa mes de 8 anys

@ Allà va!

Estimat beneït (ja ho crec que ho ets), gràcies per sa puntualització. Ho tindré en compte sa pròxima vegada!

Valoració:-8menosmas
Per Allà va!, fa mes de 8 anys

Mallorquí (No crec que ho siguis)
T´hagués anat bé acudir a les classes de llengua.
Tudava s´escriu amb "v" no amb "b".
Si no en saps, convé que consultis el diccionari abans d´escriure.

Valoració:16menosmas
Per Esment!, fa mes de 8 anys

Déu té una maça que pega i no amenaça...
Hi ha més a repartir que no s´ha repartit...
Refranys catalans que alerten els que es creuen impotents. No saben què els espera. Potser qualcú d´aquest govern es veurà necessitat d´una Casa Llarga...

Valoració:9menosmas
Per maggy2, fa mes de 8 anys

Per a #Soma#: molt bo
Per a #Que ningú ho dubti#: tens tota la raó

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente