algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

El PI afirma que cal actualitzar el model de fer festa per Sant Sebastià

8588
La regidora de Participació, Esperanza Crespí, ha estat molt criticada per no deixar sentir la veu de la ciutadania en les seves festes. | Julián Aguirre.

“El model de festes de Sant Sebastià ha quedat obsolet, necessita redefinir-se, canviar”. Aquesta és la constatació que fa el candidat del Pi a la batlia de Palma, Toni Fuster, sobre l'esgotament del model que durant anys s'ha tengut a Ciutat a l'hora de fer festa.

El també comerciant creu que a les recentment acabades festes d'enguany hi ha hagut “la prova definitiva que això no funciona. No falla el temps, falla el model”, valora Fuster pel que fa al programa de festes del patró.

“No pot esser que la gent valori les festes en funció de si un concert és bo o no. Sant Sebastià és la festa dels palmesans i l’hem de sentir com a pròpia com els pollencins senten els moros i cristians o com sa Pobla viu el Sant Antoni”, considera Fuster.

Així com han avançat altres formacions recentment, Proposta per les Illes a Palma creu que el programa de festes fa estona que és impersonal, no respecta la identitat pròpia, i se centra massa en concerts que finalment tampoc agraden a la ciutadania i que al cap i a la fi no es té en compte l’opinió dels palmesans.

Per això el Pi proposa al consistori que prengui bona nota de les iniciatives que han anat sorgint de diferents col·lectius com són la confraria de Sant Sebastià, l'Orgull llonguet o l’eternament malparat Sant Canut.

“Estaria bé que l’ajuntament es plantejàs d’una vegada perquè sorgeixen cada vegada més festes alternatives al programa oficial i lluny d’actuar en paral·lel es puguin fer propostes conjuntes, amb identitat, fruit del consens”, destaca Fuster, per a qui el departament de Participació Ciutadana hauria de fer honor al seu nom, donant veu als protagonistes de les festes, els ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per PI=UM, fa mes de 9 anys

El PI = UM.
No enganau ningú.

Valoració:-1menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

Exacte. Te'n vas a Sa Pobla o a Manacor per Sant Antoni, i vius la festa, l'arrelament, la identitat... és impressionant i hipnòtic. Surts per Palma per Sant Sebastià, i no és més que un macrobotellot patrocinat per l'Ajuntament de Palma, sense ànima ni substància. Bla i moll.
Les festes alternatives que van sortint estan molt be!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente