algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

Els últims Premis Ciutat de Palma de la legislatura es queden sense millor novel·la

Tyto Alba, Katrin Bacher, Francisco José García Pérez, Irene de Andrés, l'actiu Pilar Matas -que va recollir el premi de Gracia Querejeta-, la productora Silvia Venegas, Joan Riera Jaume i Jordi Ibáñez. | Joan Torres

El Teatre Principal de Palma ha estat l'escenari per al lliurament dels últims Ciutat de Palma d'aquesta legislatura, marcats per un emocionat Mateo Isern en el seu últim discurs institucional com a alcalde i per quedar deserta la categoria de novel·la.

Segons Isern, les obres presentades en aquesta convocatòria «han revelat un gran nivell entre els participants», tot i que el jurat ha considerat que cap de les novel·les presentades «respon a les exigències literàries d'un premi de prestigi i tradició del Ciutat de Palma», per la qual cosa els diners del premi, dotat amb 26.000 euros, anirà destinat a la xarxa de biblioteques municipals.

El batle de Palma ha afegit que «es tracta de l'última entrega de premis de la legislatura», pel que ha compartit algunes reflexions: «hem apostat per la cultura com a element fonamental de vertebració, cohesió i transmissió de valors de la nostra societat». Ha acabat el seu discurs reflexionant sobre el seu pas per la política, «per a alguns efímera, per a altres imagín que prescindible però, per a mi, extraordinàriament gratificant». Després d'assegurar que «ningú es cregui que canviarem als nostres polítics sense canviar prèviament la societat», un emocionat Isern s'ha acomiadat agraint «que m'hagin deixat de ser l'alcalde de la meva ciutat, un honor que m'acompanyarà la resta de la meva vida».

Entre els assistents hi havia el president del Govern, José Ramón Bauzá; la delegada del Govern, Teresa Palmer; la presidenta del Parlament, Margalida Durán, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom; el vicepresident del Consell, Joan Rotger; el batle de Palma, Mateo Isern; el conseller d'Presidènica, Jaume Juan; la consellera de Benestar Social, Catalina Cirer; la directora de Cultura, Caterina Sureda; i la directora gerent del Teatre Principal, Margalida Moner; entre d'altres.

La gala, conduïda per Agustín 'El Casta' i Mar Puigserver, ha conclòs amb l'actuació de Jaume Anglada i la tradicional foto de família dels premiats. Després, s'ha inaugurat al Casal Solleric l'exposició amb les obres seleccionades.

Llista de premiats

Premi Llorenç Villalonga de novel·la: Desert

Premi Joan Alcover de poesia: Jordi Ibáñez Fanés per la seva obra Davant la tomba d'Orfeu.

Premi Antoni Gelabert d'Arts Visuals: Irene de Andrés Vega per la instal·lació Behind the Creens.

Premi de Còmic: Sergio Fernández Carbonell per S / t.

Premi d'Animació independent: César Díaz Melandez pel seu curtmetratge ZEPO.

Premi Curtmetratge de ficció: Gracia Querejeta Marín per la peça Cordelias.

Premi Curtmetratge documental: Miguel López Beraza per Walls.

Premi d'Arquitectura Guillem Sagrera: Joan Riera Jaume per Construcció Equipament social-assistencial, con Habitatges Protegits

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.