cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
29°

Per Sant Sebastià, vesteix Ciutat de groc

Vesteix Ciutat de groc. Mostra el teu orgull. Perquè tenir unes festes sentides i amb identitat depen únicament de nosaltres. Uneix-te! Més info : Facebook : https://www.facebook.com/orgullllonguet Twitter : http://www.twitter.com/orgullllonguet web : http://www.orgullllonguet.com Música : Akashic Records, Enjoy your life. https://www.jamendo.com/es/track/967930/enjoy-your-life-joyful-and-carefree-tune | Orgull Llonguet (Youtube)

Per Sant Sebastià, vesteix Ciutat de groc. Aquesta és la intenció del col·lectiu Orgull Llonguet per aquestes festes.

Per això han fet editat un vídeo en què animen a engalanar amb aquest color Palma i a lluir un mocador groc a on es pot llegir “Orgull Llonguet, visca Sant Sebastià”.

Els doblers que es recaudin per la venda dels mocadors es destinaran a la festa.

Activitats

Dia 18
-Llonguetada. Sopars organitzats per bars, associacions i grups d'amics. Per a la llonguetada cal engalanar de groc el carrer o el local i servir llonguets.

Dia 20
-Revetla llongueta i presentació del caparrot d'en Miquel de sa Pelleteria.

-Itinerari guiat llonguet
Canamunt i Canavall van ser els bàndols clànics que dividiren a una part de la societat mallorquina durant uns setanta anys, la denominació dels quals atenia la divisió toponímica de la ciutat: la vila d'amunt i la vila d'avall. Aquests bàndols, més que adversaris eren enemics irreconciliables i hereus d'un llarg contenciós entre nobles que es remuntava, gairebé, als primers temps de la Conquesta de Mallorca.


Data: Dimarts dia 20 de gener 2015 a les 11:00 hores
Inici: Plaça de Cort, banc de l'Ajuntament.
Preu: 8 Euros
Inscripcions: Tel. 626 228 941 o Facebook de Palma passa a passa cultura tours. Termini fins a les 19 hores del dia abans de l'inici de la ruta.
Visita guiada per Beni Aguiló Grau, Historiadora de l'Art i promotora cultural.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 9 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.

Valoració:1menosmas
Per Amargats..., fa mes de 9 anys

Mos queixam de ses festes de Palma, uns joves fan una cosa diferent, i lo més mallorquí que surt aquí és menysprear-los. País!

Valoració:6menosmas
Per Movie, fa mes de 9 anys

Quatre desenfeinats de Podemos, que potser ni són ciutadans, descobreixen el Mediterrani en forma de llonguet i pretenen que els riguem les gràcies! Au, anau a celebrar Sant Fermí! A mi ningú no m'imposa un color per vestir.

Valoració:-8menosmas
Per Llonguet, fa mes de 9 anys

Arnau, company.
Això és el principi de crear alternatives i demostrar que 4 joves amb pocs duros poden fer una festa millor que la de l'Ajuntament.
Movida Madrilenya?
Hi ha moviments de tots tipus, aquest és festiu.

Valoració:6menosmas
Per Arnau, fa mes de 9 anys

Ja basta de collonades. Això és el que més interessa als ciutadans? Això sona a Movida madrilenya alienadora del jovent. No hi ha motius per sabotejar l'Ajuntament de Palma? Com es pot ser tan superficial quan les coses van tan malament?

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente