algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

ARCA aporta arguments per considerar il·legal l'ampliació del Port del Molinar

Fotomuntatge de l'impacte visual del dic de 235 metres projectat en l'ampliació del port del Molinar. | ARCA

ARCA ha aportat arguments jurídics per considerar que l'ampliació del Port del Molinar es pot considerar una il·legalitat. Han assegurat que la normativa estatal de port obliga a què qualsevol ampliació substancial d'un port estigui contemplada al Pla director d'Infraestructures, fet que en aquest cas no hi apareix.

L'entitat ha considerat que la desproporcionada ampliació del Club Marítim del Molinar, multiplicant per més de quatre les seves dimensions, és “una alteració tan substancial que de cap manera es pot considerar ni una reforma ni una millora, sinó una ampliació enorme i un nou port, fet que no quedaria cobert legalment”.

L'associació en defensa del patrimoni ha recordat que el Port de Palma “no compta amb Plà Estratègic, Director d'Infraestructures, Especial d’Ordenació ni Delimitació d’Espais i Usos Portuaris actualitzats i, per tant, un nou projecte d'aquestes dimensions, ha de rebutjar-se directament”.

Competències
L'entitat ha destacat que és evident que el Port del Molinar “no és un port d’interès general per transport de mercaderies ni per trànsit marítim, per tant el fet que administrativament estigui assignat a l’Estat és un fet anacrònic i injustificat”. “Per tant les competències sobre el port ha de recaure a l’administració autonòmica i local”, hi ha afegit.

ARCA, finalment, ha considerat que l'única alternativa és “atendre el seny de la ciutadania i els col·lectius socials que reivindicam una explotació intel·ligent d’aquest espai perfectament integrat, ara dins el Molinar”. “Conservar les dimensions i rehabilitar l'edifici i el port; amb la implicació de les administracions locals i autonòmiques i atenent l’interès general per sobre dels particulars”, ha ressaltat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.