nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
20°

El darrer projecte de port per al Molinar no convenç

6303
Simulació aportada per la directiva del Club Marítim sobre l'última proposta de remodelació.

Els veïns i les entitats amb interessos ecològics i patrimonials no afluixen i segueixen sense estar gens convençuts per l'últim projecte proposat per la directiva del Club Marítim que té l'objectiu de remodelar el port.

La plataforma cívica Salvem el Molinar es prepara per deixar en evidència les "falsedats i mitges veritats" d'una proposta que troben que fa perillar la vida econòmica del barri, alertant que la proposta està carregada de "maquillatge", "obscurantisme" i "manipulació".

Consideren que uns "dibuixos enganyosos" no poden amagar la veritat, en referència a la documentació acreditada per part del Club Marítim, com el cas d'un espigó que arriba fins a 240 metres a dins la mar, i que tendrà un indubtable i inacceptable impacte, tapant la visió des del passeig.

Per al Grup d'Ornitologia Balear (GOB) allò més greu és que el projecte «continua fixant com a únic paràmetre a valorar la viabilitat econòmica d'un Club que l'actual concessionari ha duit gairebé a la ruïna», i apunten també els «greus impactes que desfiguraran la zona».

El ecologistes matisen que aquests tenen un vessant ambiental molt important, però a la vegada en veuen de socials i econòmics que el fan «inassumible».

«L'impacte sobre la pesca de l'entorn, la significativa i perjudicial modificació de la dinàmica litoral de tota la badia de Palma i l'impacte sobre la realitat urbanística i paisatgística singular del barri generen una oposició rotunda per part del GOB que veu, en aquesta maniobra del Club, una operació per vendre un projecte inviable», remarquen.

D'altra banda, l'associació que vetlla pel patrimoni de Mallorca, ARCA, rebutja l'última proposta: «Amb el primer pla ens volien amputar dues cames i amb aquest ens n'amputen una i mitja. I volen que estiguem contents», afirmen.

«És una falsedat que aquesta ampliació s'ajusti a la definició d'un port petit», recalca l'entitat, que lamenta com «sembla que hi ha gent que vol fer negoci amb la mar de Palma, la nostra mar, espai públic, per privatitzar-la».

«Patrimonialment, el Molinar és una barriada històrica de Ciutat en la qual es dóna una perfecta comunió entre la mar, el seu petit port i l'edificació baixa que permet el PGOU. Qualsevol distorsió d'un d'aquests paràmetres alteraria l'encant del barri i la seva personalitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.