nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Biciutat reclama més presència de la bici

Una quinzena de persones han participat en la bicicletada reivindicativa per reclamar que el Centre de Palma sigui declarat zona de "mobilitat sostenible". | Pilar Pellicer

El col·lectiu Biciutat de Mallorca ha realitzat aquest dissabte, com cada primer de cada mes, una bicicletada en defensa d'aquest mitjà de transport. La marxa, en la qual hi han participat una quinzena de persones, ha comptat amb la col·laboració de l'Associació de veïns i veïnes de Canamunt, que celebren les festes del barri.

La bicicletada, en aquest sentit, ha realitzat un itinerari especial dissenyat per ciutat antiga: els barris de Cort i la Gerreria. Les entitats, amb aquest itinerari, han volgut reivindicar la proposta conjunta que han presentat per declarar el Centre Històric de Palma zona a favor de la “mobilitat sostenible”.

La proposta reclama, a més, potenciar l'ús de la bici en els desplaçaments interiors, el suport institucional a la creació de xarxes de comerços amics de les bicicletes, potenciar les iniciatives veïnals com el pàrquing de Canamunt i incrementar les mesures de seguretat en defensa de les bicicletes.

Transport sostenible
Biciutat, en aquest sentit, ha assegurat que la bicicleta “és un vehicle ideal per recórrer els carrers estrets i poc transitats del centre”. “Per això volem fomentar el seu ús i que cada vegada siguin més els veïnats i visitants que s’animin a emprar-la”, ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.