algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Isern treu pit amb la creació de feina i l'oposició vaticina que se li esgota el temps

El batle de Palma, Mateo Isern, defensà durant el debat de l'estat de la ciutat la seva tasca per millorar la realitat socioeconòmica dels palmesans, i destacà com una de les principals fites de l'equip de govern que l'atur ha baixat «gairebé un 10 %» en relació amb el mes de maig de 2011, i que les contractacions han augmentat un 18 % en el que duim de legislatura.

Per al primer edil de Cort, altres "assoliments" destacats de la seva acció de govern, ara que ja s'han esgotat tres quartes parts de la legislatura, són l'estabilitat pressupostària i el "compromís" que la ciutat estigui lliure de desnonaments.

En canvi, entre els problemes més greus, Isern esmentà el cas de presumpta corrupció lligat a les oposicions de la Policia Local, l'obra paralitzada del Palau de Congressos i els obstacles al nou casino.

«Li queden menys de 365 dies»
Per a la portaveu del grup socialista a Cort, Aina Calvo, l'executiu d'Isern és responsable d'incrementat les desigualtats, i li augurà «menys de 365 dies» al govern de Palma. «No hi ha mal que duri cent anys, i al sofriment que la seva política en particular i la del seu partit en general ha provocat a milers de ciutadans li queden menys de 365», ha dit durant la seva intervenció.

Per a Calvo el batle palmesà practica «un triomfalisme fal·laç», perquè en el temps que Isern ha governat han augmentat les desigualtats. «Vostè no és culpable de tot, però si és el responsable de com s'aborda des de la perspectiva municipal aquesta situació».

Així, un dels punts febles seria la política social «caòtica, erràtica i inoperant», en la qual per exemple han augmentat ajudes d'emergència però «són incapaços de fer-les arribar a temps a les persones que les necessiten». Segons Calvo, la desigualtat social «s'ha incrustat entre la població», el deute municipal s'ha disparat i la distància entre les promeses electorals d'Isern i la realitat és «abismal».

Finalment, la socialista acusà el govern municipal de falta de planificació urbana, degradació de la xarxa de transport públic, falta de directrius en matèria social i pèrdua de serveis «disfressada de revisió de competències pròpies». «Milers de vides desquadrades per a quadrar uns comptes amb un superàvit del que vostès se senten orgullosos i a nosaltres ens fa sentir vergonya i impotència», afirmà Calvo.

«El bipartidisme s'enfonsa»
Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Palma, Antoni Verger, considera que el futur de Palma «no passarà per un govern del PP a partir de 2015» perquè «les velles formes de fer política han caducat i el bipartidisme s'enfonsa».

D'aquesta manera ha començat Verger la seva participació en el debat sobre l'estat de la ciutat, on ha acusat el batle, Mateo Isern, d'haver estat durant els tres anys de legislatura «còmplice i corresponsable» de les polítiques «prepotents, mentideres i corruptes» del PP balear i estatal.

Així, Verger ha comparat Isern amb el president del Govern, José Ramón Bauzá i ha assegurat que per a Palma ha estat millor tenir un batle «amb una certa capacitat de diàleg, d'escoltar i fins i tot de rectificar» que sofrir «a un personatge fanàtic, mediocre i prepotent», com segons el seu parer és el president del Govern.

El cap econacionalista fornamentà la seva exposició en què els palmesanos viuen avui pitjor que fa tres anys, amb 12.000 famílies amb tots els seus membres a l'atur, un 40 % de desocupats de llarga durada, menys petit comerç i menys treballadors socials als barris.

Verger també ha responsabilitzat Isern que l'ús del català hagi retrocedit un 15 % a l'Ajuntament des de 2011, i se situa en nivells anteriors a la Llei de Normalització de 2000.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.