algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
29°

Es Tallant denuncia més de sis abocadors incontrolats a l’Arenal

Es Tallant denuncia més de 6 abocadors incontrolats a l’Arenal. A la imatge un dels abocadors situat a la Porcíncula.

Es Tallant

El col·lectiu cívic Es Tallant, amb l col·laboració de MÉS per Palma, han denunciat l'existència de més de sis abocadors descontrolats a la zona de l'Arenal. Asseguren que es tracta de residus de construcció que poden ser “tòxics i perillosos” i consideren que Cort "no és capaç de controlar aquesta pràctica incívica i nociva".

Els abocadors descontrolats de l'Arenal, segons les dades i fotografies recopilades pel col·lectiu veïnal, es troben disseminats en diferents punts de la barriada. A Les Meravelles, situat al carrer del Violer, asseguren que s'hi troben materials de construcció i molts exemplars de restes de palmeres.

El segon focus, segons el col·lectiu, es troba a la zona posterior del pont del Torren dels Jueus. En aquest punt, conegut com el clot de l'infern, s'hi troben abocadors com el de la urbanització de Bellavista, el bosc de la Porcíncula, i dos abocadors al bosc de les Cadenes.

En aquests espais s'hi troben, segon denuncia el col·lectiu, nombroses restes de materials com bosses amb enderrocs, plàstics, vidres o rodes. A més, alguns dels abocadors es troben situats al costat de dues escoles, el CEIP Tamarells i el Col·legi Francesc de Borja Moll.

Dídac Martorell, membre del Col·lectiu Es Tallant, explica que “molts d’aquests solars són víctima de l’abocament continuat de residus, els quals podem dir que s’han convertit en punts negres”. “La localització geofísica dels abocadors a través d’un mapa és la primera passa per a dur un seguiment controlat”, remarca.

Es Tallant, amb la col·laboració de la coalició ecosibiranista, ha engegat la campanya “Prou abocadors il·legals a s’Arenal”. Martorell recorda que l'Arenal es troba dividit entre dos municipis “un fet que comporta una doble feina”. “Consideram aquesta primera tanda de denúncies com el principi d’una campanya que també arribarà al municipi llucmajorer”, assegura.

“STOP abocadors”
Per part seva, Neus Truyol, regidora de MÉS per Palma, ha posposat l'aplicació de tres mesures concretes, com “dificultar l'accés de vehicles en aquestes ubicacions, exigir a la propietat que compleixi amb les obligacions i netejar tots aquests focus”.

La regidora recorda que, des de l'inici de l'actual legislatura, Més ha denunciat més de 50 abocadors il·legals arreu de Palma. La coalició, en aquest sentit, han engegat una campanya a través de les xarxes socials per tal de “contribuir a la denuncia, exigir solucions per eliminar aquesta plaga i fomentar la conscienciació ciutadana sobre aquesta problemàtica”.

“Hem de fer saber a la gent que els residus que abandonen en un solar o un descampat no desapareixen per art de màgia, sinó que la seva retirada suposa un cost, que poden posar en risc el medi natural de la zona i la salut de les persones si els residus són tòxics” recorda Truyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Homonet, fa mes de 8 anys

Si el responsable no és capaç de mantenir els abocaments controlats.... no hauria de dimitir i donar el lloc a un altre!?

Avui, els imposts que mos cobren, són més mals de guanyar que mai!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente