algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Els moviments socials protestaran per l'aprovació de l'ordenança cívica de Palma

4626
Els artistes del carrer han estat alguns dels més crítics amb el text. | R.L.

Aquest dilluns horabaixa està previst que un ple extraordinari de Cort aprovi la nova l'Ordenança Cívica de Palma, i per aquest motiu diversos col·lectius han anunciat que s'hi concentraran en senyal de protesta.

Un d'aquests és Feministes en Acció, i les seves activistes defensen que es tracta d'una ordenança "ideològica, conservadora i controladora" de tot allò que succeeix a Ciutat, i en canvi, des d'aquest sector creuen que la ciutat ha de ser un "espai de llibertat i convivència, no de sanció i repressió".

Recorden així mateix que en aquest temps s'han presentat moltes al·legacions demanant la retirada de l'ordenança, també que el sector dels artistes i els músics de carrer s'han manifestat en contra i han organitzat actes informatius per a denunciar els punts en els quals se senten amenaçats.

Així mateix, diverses entitats i organitzacions han organitzat activitats per alertar de les seves conseqüències, i malgrat això, no han assolit un consens amb el consistori pel que fa a aquesta iniciativa. "Tot ha estat inútil i el text que es va presentar el desembre en forma d'esborrany, gairebé no ha canviat respecte del text que es vol aprovar definitivament", constaten les feministes.

Per tot això, i malgrat que finalment la majoria popular al consistori aprovarà previsiblement el text, els moviments socials tornaran al carrer per clamar i visibilitzar el "rebuig" a què els dirigents conservadors "ens sotmetin als seus dictats morals i repressors de les llibertats civils".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.