algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
21°

Els moviments socials protestaran per l'aprovació de l'ordenança cívica de Palma

4626

Els artistes del carrer han estat alguns dels més crítics amb el text.

R.L.

Aquest dilluns horabaixa està previst que un ple extraordinari de Cort aprovi la nova l'Ordenança Cívica de Palma, i per aquest motiu diversos col·lectius han anunciat que s'hi concentraran en senyal de protesta.

Un d'aquests és Feministes en Acció, i les seves activistes defensen que es tracta d'una ordenança "ideològica, conservadora i controladora" de tot allò que succeeix a Ciutat, i en canvi, des d'aquest sector creuen que la ciutat ha de ser un "espai de llibertat i convivència, no de sanció i repressió".

Recorden així mateix que en aquest temps s'han presentat moltes al·legacions demanant la retirada de l'ordenança, també que el sector dels artistes i els músics de carrer s'han manifestat en contra i han organitzat actes informatius per a denunciar els punts en els quals se senten amenaçats.

Així mateix, diverses entitats i organitzacions han organitzat activitats per alertar de les seves conseqüències, i malgrat això, no han assolit un consens amb el consistori pel que fa a aquesta iniciativa. "Tot ha estat inútil i el text que es va presentar el desembre en forma d'esborrany, gairebé no ha canviat respecte del text que es vol aprovar definitivament", constaten les feministes.

Per tot això, i malgrat que finalment la majoria popular al consistori aprovarà previsiblement el text, els moviments socials tornaran al carrer per clamar i visibilitzar el "rebuig" a què els dirigents conservadors "ens sotmetin als seus dictats morals i repressors de les llibertats civils".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.