cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

'Orgull Llonguet', l'esperit d'una festa més participativa

Quan la proposta oficialista no estira massa la gent, de la societat mateixa brollen iniciatives populars que miren d'ocupar aquests buits amb dosis de participació i alegria. Ja veiérem la resposta irada de molts palmesans davant la possibilitat que al Sant Sebastià d'enguany no se celebràs la cita alternativa de Sant Canut.

I és que a imatge d'aquest punt de trobada, i també amb altres celebracions que s'han estés arreu de l'Illa en els últims anys a la ment (el Much de Reig a Sineu en seria un bon exemple), alguns sectors ben compromesos amb la festa popular a Mallorca intenten endreçar una mica aquest aspecte de la vida social a Ciutat, a partir de reinventar la celebració de la revetla de Sant Sebastià, que arrencarà en qüestió d'hores, si la climatologia hi consent.  

Amb aquest objectiu s'ha començat a difondre un vídeo, que ja corre per les principals xarxes, en el qual es reivindica una nova forma de fer festa, que no just es tradueixi en concerts d'estils més o menys variats per acontentar gairebé tothom. 

Identitat i orgull
'Orgull Llonguet' és el nom que s'autoimposa aquesta iniciativa ciutadana, que convida a redescobrir les ganes de fer festa i bulla al carrer, a partir d'elements més aviat senzills i quotidians, i que guarden relació amb qui som i la nostra forma de ser-ho.

A més del caparrot que protagonitza el vídeo que els serveix de carta de presentació, la música popular promet ser un valor fonamental. També es podrien reservar alguna sorpresa més, com ara la presència d'un 'llonguet gegant', que els seus creadors no acaben d'explicar quin rol jugarà en la bauxa.

"No esperis que et muntin la festa. Crea-la o vine amb nosaltres", conviden al final de la seva presentació. Aquells que desitgin comprovar en primera persona com respira la nova festa palmesana tenen un punt de trobada i un horari marcats: devers les 22 hores al Bar Siset, situat a la Font del Sepulcre, per contribuir a un Sant Sebastià més obert, participatiu i 'llonguet' que mai.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marianna, fa mes de 9 anys

I si li posam a la nostra bandera un llonguet i li llevam el castell? Tanmateix no ens déixen entrar a La Almudaina i en canvi amb la crisi, menjam pa amb oli cafa dia.

Valoració:0menosmas
Per Silvestre, fa mes de 10 anys

Fa 30 anys que les institucions intenten fer del dia de sant Sebastià una festa popular i no se n'han sortit. Sense subvencions públiques no hi ha res a fer.

Valoració:4menosmas
Per Adrià, fa mes de 10 anys

Panem (llonguet) et circenses.

Valoració:6menosmas
Per Nicapsnipeus, fa mes de 10 anys

Ens prohibeixen la bandera i la llengua però volen que estem orgullosos dels panets, que son molts bons però no és més que una casta de pa. Això és per llogar cadiretes!.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente