muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Crits i marea verda a la Festa de l'Estendard

Un dels moments dels moments de la Festa de l'Estendard. | Joan Torres

Els crits contra les autoritats del PP i les camisetes verdes han servit per donar el tret d'inici a la plaça de Cort dels diferents actes de la Festa de l'Estendard. Els polítics han estat rebuts amb crits de "Bauzá dimissió" i de "a Mallorca en català". Les ovacions i els aplaudiments de l'acte han estat per l'Estendard quan s'ha col·locat enmig de la plaça.

La marea verda ha estat l'altre element destacat que ha omplert de reivindicació aquesta Diada, en un any en què el conflicte educatiu i lingüístic continua latent. Els regidors de MÉS també s'han sumat a la marea verda, lluint camisetes Crida davall el protocol·lari abric negre.

La celebració ha començat a les 10.15 hores, amb la col·locació del Reial Pendó al centre de la plaça. Posteriorment la corporació municipal s'ha dirigit cap a la Seu. El bisbe Xavier Salinas ha presidit la seva primera missa de la Festa.

Ja a les 12 s'ha representat a la plaça de Cort 'La Colcada', de Pere d'Alcàntara Penya, a càrrec de Miquela Lladó i els nens de l'Escola de Música i Danses de Mallorca.

A continuació, Fèlix Pons ha sigut declarat fill il·lustre de Palma i s'hi han lliurat les Medalles d'Or de la Ciutat a la sala de plens a Montserrat Casas -a títol pòstum-, l'Obra Social de La Caixa, Josep Pinya i Gabriel Llompart.

Cal destacar que Ferran Cano va renunciar a la Medalla d'Or per la seva discrepància amb la política lingüística i cultural del PP. Totes les distincions han estat aprovades pel PP i el PSOE ; Més no participa perquè va trencar relacions institucionals amb el PP pel conflicte educatiu.

El discurs del balte
En el seu discurs, el batle de Palma, Mateu Isern, ha fet un repàs sobre l'actual situació econòmica que viu el consistori i sobre la seva acció de Govern. Isern ha afirmat que "estam davant uns moments de canvis profunds, els quals desembocaran en un escenari insospitat que, en tot cas, afrontam amb l’optimisme que genera el nostre compromís amb les futures generacions de palmesans, als quals tenim tots nosaltres, tots, la responsabilitat d’entregar una ciutat millor".

Isern ha anunciat que l'Ajuntament abonarà tots els béns i serveis en un termini màxim de 60 dies amb l'objectiu "d'acabar amb una morositat inassumible per a les empreses" i amb vista que Cort sigui "un agent dinamitzador de l'activitat econòmica".

En l'àmbit econòmic, ha celebrat que Palma "encadena 14 mesos consecutius de descens en el nombre d'aturats" i que encara que el descens "no es produeix a la velocitat" que voldrien, "les dificultats estan disminuint". "És insuficient i, per tant, no estem satisfets, però negar que hem entrat en un canvi de cicle econòmic és enganyar la ciutadania", ha afegit referent a això.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Reciclatge, fa mes de 10 anys

Me cag en dena, Potxós, sorgeix d´aguantar-te a tu i a tots els que no volen aprendre. Ja se sap: no hi ha pitjor sord que el que no vol sentir-hi. Per cert, una cosa "pocha" en espanyol és una cosa passada, per anar al poal del fems, no?

Valoració:1menosmas
Per Au, vaaa, fa mes de 10 anys

Al.lots, no vos fiqueu tant amb en pitxapotxa, que ja en té abastament amb lo seu, pobret.

Valoració:9menosmas
Per Que no te enteras. cegato!, fa mes de 10 anys

Potxós, que no has sortit mai de ca teva? Ni per anar a Pollença? Perquè els mallorquins de Pollença diuen "El"
tal com a la costa catalana dien "es".

Valoració:15menosmas
Per Això són valents!, fa mes de 10 anys

Discurs? Quin? Jo no en vaig sentir cap! On el va fer?
O eren els xiulos i l´escridassada que no el me deixaren sentir?
Jo em pensava que no s´havia atrevit a fer-lo!
I els turistes atònits del que passava... Els ho vàrem haver d´explicar que el Govern és antidemocràtic i va contra els ciutadans!

Valoració:18menosmas
Per Macia, fa mes de 10 anys

Bono, aixo que li passa a Potxos, es que en el fons es un taliban sentimental, m'explic a ell li sap molt de greu que Mallorca deixas de ser musulmana al s. XIII. O sigui que encara que digui que se sent mallorqui' ell voldria una mallorca en burka, sense sobrassada, sense enseimades, sense herbes dolces, sense vi i sense famelles en top-les per les nostres platges.
Ho trobau exigerat?, Ido cada vegada que discutiu o criticau la figura de JaumeI, i els seus acompanyants catalans, soŀdats, clergues i nobles, pensau que foren ells els qui varen dur a aquestes illes la cultura occidental i europea. El vostre estimat regne de Castella mai, mai i mai varen conquerir cap territori Insular als moros

Valoració:14menosmas
Per Goriet, fa mes de 10 anys

És possible ser més curt que en Popotxo?

Valoració:21menosmas
Per I doncs,, fa mes de 10 anys

No sé perque llegiu aquests forasters!. I per cert, jo no he estudiat Filologia, però crec que la paraula potxós no existeix en Català, ja que "pochar" és diu confitar ( cuinar a foc molt lent) i que aquest és un foraster que ni tan sols viu aqui, però no vull que contesti ell, perque no ho sabré perque com ja he dit, jo no llegesc es escrits que la gent rara.

Valoració:16menosmas
Per Director de rotatiu alternatiu, fa mes de 10 anys

No censureu els missatges, sinó de que serveix aquest diari.

Valoració:6menosmas
Per Taltavull, fa mes de 10 anys

Ai Potxós, que no veus com es mostra i es treu tant la Quadribarrada, com la Cimera Reial amb la Víbria ? O és que no saps que són ? Si no les has vist mai, són a la foto d´est article ! Fixa-t´hi bé, que són de Mallorca ! No són cap intel.lèquia imaginària... No t´aclareixes ni un fil. O es que vius a Españistán ?

Valoració:28menosmas
Per Potxós, fa mes de 10 anys

Uep, com va.
I si aquets antimallorquins que diuen que varen dur sa llengo, que me diguin,
de on surt Me cag en dena?, o Sa Foradada, Montuiri, Ses Salines, Sa Foradada, Es Santuari, no EL Santuari, quanta incultura pasta per dins s´antimallorquinisme català, perquè sou catalans de esqueres de mallorquins res
A Xalar
Pasarem un any fabulós amb voltros

Valoració:-51menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente