algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

MÉS denuncia les “greus deficiències” que pateixen moltes escoles

David Abril, diputat de MÉS, Antoni Noguera, regidor a Cort, i membres de l'AMIPA ES Pont presentaren, en roda de premsa, la realitat constatada en els centres educatius. | MÉS per Palma

MÉS ha denunciat que les polítiques educatives del PP al Govern i a Cort provoquen “situacions insostenibles” a les escoles de Palma i de Mallorca. La coalició, a partir d'un mostreig elaborat per la Federació d’Associacions de Mares i Pares (FAPA), alerta que la situació és, en molts casos, “inacceptable”.

David Abril, diputat de MÉS, Antoni Noguera, regidor a Cort, i membres de l'AMIPA ES Pont presentaren en roda de premsa la realitat constatada. “Finestres sense aïllament, humitat a les aules, insuficiència de la xarxa elèctrica, radiadors espatllats, manca de sortides d’emergència, escales en mal estat, bassiots, goteres, etcètera. Aquest és l’estat de les nostres escoles el dia d'avui. És inacceptable”, explicaren.

Noguera afirmà que totes les deficiències manifestades “fan tremolar” i demostren fins a quin punt “està arribant la degradació de l’escola pública, garant de la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans”.

El regidor va fer una crida al PP a “canviar de prioritats” de forma “urgent i immediata”. “Cal invertir les prioritats. En comptes d’aplicar polítiques sectàries i ideològiques, com ara el TIL, el que haurien de fer els governants és preocupar-se per solucionar els problemes reals de la comunitat educativa”, asseverà.

Abril, per part seva, manifestà la seva “indignació” sobre l’estat dels edificis escolars. “Perquè els nins puguin aprendre, hi ha d’haver unes mínimes condicions, i el Govern no les garanteix. El PP vol imposar el seu model educatiu, profundament ideològic, obviant que moltes de les nostres escoles no estan en condicions”.

Els pares i mares es mobilitzen
Samir Vanegas, membre de l'AMIPA del Centre Públic Es Pont de Son Gotleu, assegurà, per part seva, que “fa tres anys” que avisaren a la Conselleria dels desperfectes a l’escola. “Davant la inacció de les autoritats educatives, els pares i mares, de manera voluntària, han començat a arreglar les deficiències del centre, com pintar, arreglar elements romputs, etcètera”, asseverà.

Finalment, els representants de MÉS consideraren que els pares i mares han arribat a una “situació desesperada” en comprovar la manca de responsabilitat del Govern i l’Ajuntament de Palma, i “han passat a l’acció, fent la feina que correspon a l’administració”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.