algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

MÉS alerta que l’ordenança de renous de Palma no en garanteix el compliment

2538
MÉS per Palma considera que la nova normativa de renous de Palma no garanteix el seu compliment per part de la ciutadania. | P.B.

MÉS per Palma considera que la nova normativa de renous de Palma no garanteix el seu compliment per part de la ciutadania. Tot i així, la coalició valora positivament la incorporació de 13 de les 39 esmenes que els econacionalistes presentaren el passat setembre.

Neus Truyol, regidora de la coalició, alerta que la normativa és insuficient per “garantir la tranquil·litat” dels veïns de ciutat. “Encara hi ha deficiències importants que no garanteixen el compliment de la normativa i l’allunyen de la comprensió que els ciutadans necessiten per saber com s’ha d’aplicar i quins són els seus drets i obligacions en el marc de la convivència social”, afirma.

Truyol incideix en la necessitat de donar les “màximes garanties” als ciutadans davant un dels principals problemes de Ciutat. “Hi ha una gran expectativa social davant aquesta ordenança que s’ha d’acomplir. Si no, de què serveix?”, es demana la regidora ecosobiranista.

En aquest sentit, MÉS considera un fet greu que el PP de Cort no hagi acceptat dues al·legacions que la coalició considera “molt importants”. D'una banda, es tracta de l’al·legació que reclama una adaptació de la normativa al “llenguatge ciutadà” per tal que l’ordenança serveixi per fomentar el “coneixement jurídic i normatiu adaptat a un llenguatge clar, concís i assequible a la ciutadania”.

D’altra banda, consideren important la “necessitat de garantir una resposta a la ciutadania davant les denúncies particulars i la dotació de recursos específics per a garantir el compliment de l’ordenança”. Així, segons la coalició, es podria dur “un seguiment de la denúncia i informar als ciutadans denunciants de quines són les passes a seguir, garantint a l’opinió pública el compliment de la normativa”.

Manca de compromís
Truyol, a més, lamenta la falta de compromís de l'equip de govern i la regidora de Salut Rosa Llobera a l’hora de “fixar i assumir el compliment d’uns terminis per desenvolupar el Pla acústic”. Aquest pla és l’eina per a concretar les accions prioritàries a realitzar en les zones concretes que superin els valors límits o accions preventives per evitar la contaminació acústica. “Llobera no és capaç d’establir un calendari per a la seva elaboració, i per tant la seva aplicació queda totalment en entredit”, afirma la regidora.

D’altra banda, tampoc s’han acceptat aquelles al·legacions que pretenien acabar amb l’arbitrarietat de la norma en relació als renous produïts per obres i treballs a la via pública, ja que de moment no existeix cap limitació acústica. Tampoc s’ha eliminat la potestat del batle per autoritzar aquelles obres que es considerin excepcionals i que suposarien una excepció a la norma. “No existeix cap necessitat de crear excepcions a la norma en mans del batle”, afirma Truyol.

La coalició, a més, considera “excessiu i absurd” prohibir l’ús de megafonia exterior, ja que darrere aquesta norma s’amaga “la voluntat de control social”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.