algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Guerra dels fems a Palma

L'aspecte dels carrers de Ciutat i les dificultats dels veïns d'algunes barriades enfronten els dos principals grups a Cort

2296
Imatge d'un carrer de Son Canals, on s'ha acumulat una certa quantitat de fems, i no apareix cap contenidor a prop. | PSIB

El Grup del PSIB-PSOE a Cort denuncià que l'empresa pública Emaya elimina contenidors de fems de les barriades de Palma, com a part de la campanya permanent de "retallades en el servei de neteja" que es vénen patint durant tota la legislatura. Per contra l'equip de Govern popular ho nega, dient que no existeix cap 'eliminació'.

"Únicament se substitueixen alguns contenidors de recollida posterior per altres de recollida lateral", afirmà el tinent de batle de Medi Ambient, Infraestructures i Coordinació Territorial, Andreu Garau, segons qui aquest gest permetrà un estalvi de 700.000 euros a les arques públiques.

Una de les polèmiques de la setmana al consistori palmesà ha girat entorn als residus. A mitjan setmana els socialistes, en boca del regidor Andreu Alcover, lamentaven que “la retirada de contenidors està deixant a Palma la imatge de carrers plens de fems”, la qual cosa volien evidenciar amb algunes fotografies, on efectivament hi ha brutícia al terra.

En canvi, a la banda popular, s'afanyaren a contratacar, dient que no és cert que s'estiguin eliminant els dispositius de recollida d'escombraries. Lluny d'això, el també president d'Emaya volgué fer èmfasi en aquesta substitució de contenidors, que tenen major capacitat, i que permetrà un cert estalvi, amb el qual, per exemple, esperen abaratir durant el 2014 fins a un 45% la factura de l'aigua a 4.000 famílies amb escassos recursos econòmics. L'argument de la gestió més eficient, altre pic a escena.

Dificultats pels veïns
Aquest pic, però, el PSIB s'havia previngut d'aquesta raó, i matisaren que la qüestió no tenia res a veure amb la substitució de contenidors.

“Una cosa és substituir els contenidors, un per un altre, en el moment en el qual arriben els nous, i una altra molt diferent, és eliminar punts per dipositar la bossa de fems, dificultant l’accés als veïns”. Això és el que està passant, segons constaten, a barris com ara Son Espanyolet, Son Real, Hostalets, Amanecer, Arxiduc i Marquès de Fontsanta.

Així mateix, Alcover critica que “és conegut l’especial rebuig de l’actual president d'Emaya a negociar qualsevol mesura que es proposi amb els representants sindicals, tot i que hi tenguin un dret legal” . Segons descriu, aquesta situació “ha comportat un greu deteriorament de les relaciones entre l’empresa i els treballadors, fins al punt que aquests no saben res de les intencions de reestructuració de molts serveis”, com la que s'està plantejant pel que fa al servei de nit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jaime morey, fa mes de 10 anys

Jo en qualitat de veinat del centre de Palma, m'agradaria saber quan s'arreglaran els tubs pneumàtics de recollida de fems que va supossar tanta despessa a les arques públiques. Cas que no es puguin arreglar m'agradaria saber a què s'està esperant per a reclamar responsabilitats de qui va posar en marxa aquell projecte faraònic per que posi sol·lució a aquest "pufo". No es pot permetre que qualcú pugi guanyar un munt de comissions fent aquests projectes sense sopesar el risc que puguin fallar i que si fallen, aquí no passi res i ningú respongui amb el seu patrimoni, càrrec polític o d'altres (probablemente n'hi hagi més d'un responsable). Segur que si es demana responsabilitats de casos com aquest, la crisi, juntament amb la credibilitat nacional i internacional es recuperaria tot d'una.
En fi, una vergonya que el sistema no tingui instruments per controlar-posar fi en aquestes corruptel·les faraòniques que buiden el presupostos.

Valoració:2menosmas
Per Jaume, fa mes de 10 anys

No sé qué tiene que ver esto con el catalán, que es lo que de verdad nos interesa.

Dedicaos a lo vuestro y dadnos para unas risas. Para las noticias ya tenemos la prensa.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente