algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Creix el clam contra l'ampliació del club marítim del Molinar

2217
"Al Molinar, port petit" és la campanya iniciada a mitges per aquestes sis entitats. | M.À.C.

Sis entitats diferents -ARCA, Oceana, la Plataforma Salvem el Molinar, GOB, Federació d'AAVV de Palma, i Associació de Veïns Vogar i Ciar- s'han aplegat aquest dijous per fer una crítica comuna a la «impactant ampliació» proposada pel club marítim del Molinar, i han remarcat els «greus impactes» que aquesta suposaria.

En roda de premsa, asseguraren que històricament el Molinar ha tengut èxit perquè ha sabut «conservar-se», i consideren que hi ha possibilitat de realitzar diferents inversions i actuacions que necessita el port, però respectant la imatge patrimonial estètica i la qualitat ambiental de la zona, tant a terra com a la mar.

Per a les diverses entitats, el projecte és «desmesurat», i implicaria una «desfiguració de la concepció urbanística del passeig» de primera línia del Molinar i l'impacte lògic sobre la vida del barri. A més, suposaria un greu impacte sobre els valors històric i patrimonial i, ambiental, en relació a la contaminació de les aigües.

D'altra banda, també s'afecta la característica essencial del potencial turístic de la zona, que està en la conservació de la seva personalitat i dimensions. A més, critiquen que l'ampliació no es fa dins terrenys privats, sinó en el domini públic i, per tant, hauria d'haver un interès general que justifiqui aquesta «macro ampliació».

Les entitats civiques i ecologistes remarquen que la remodelació prevista no té cap justificació relativa a una suposada necessitat, ni de l'increment del nombre d'amarraments proposat, ni de l'augment de l'ocupació terrestre o de la làmina d'aigua.

Segons indiquen, les instal·lacions passarien d'ocupar una superfície de 9.991 metres quadrats actualment, a 73.343 metres. En aquest sentit, les entitats posen l'accent que és «possible i imprescindible» una millora de les instal·lacions sense que impliqui aquesta «desmesurada ampliació» i han anunciat la campanya 'Al Molinar, port petit', amb la qual cerquen donar a conèixer les implicacions del projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.