algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.93°
19°

El GOB demana que no s'ampliï el Club Marítim del Molinar

2167
Projecció de la reforma del Club Marítim del Molinar que implicarà passar de 75 a 315 amarradors. | GOB

El GOB demanà dissabte al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que s'oposi a l'ampliació del Club Marítim del Molinar, a Palma, per “l'elevat impacte” que implicaria passar de 75 a 315 amarradors, amb un augment del 734% de la seva ocupació terrestre i sobre l'aigua.

L'entitat ecologista criticà que el presumpte projecte de “millora i remodelació” de les instal·lacions del Club Marítim en realitat és “una ampliació de grans dimensions que desfigurarà la barriada del Molinar i generarà uns impactes inassumibles” per al litoral, raó per la qual reclamà que es retiri la proposta.

El GOB qualificà l'ampliació de “projecte desmesurat i injustificat” que implicaria que les instal·lacions passarien en cas d'ocupar l'actual superfície de 9.991 metres quadrats a 73.343, la qual cosa inclouria a més de l'augment de punts d'amarradors, la construcció d'una piscina i una pista de paddle.

L'entitat considera que la construcció d'esculleres perpendiculars d'una longitud de fins a 290 metres provocarà “alteracions incontrolades” de la dinàmica de costa tals com dipòsits d'alga i arena que, “afegides a la gran mida del port”, significaran “una alteració notable del paisatge litoral”.

Amarradors
El GOB recorda que la línia de costa de Palma, que va des de Cala Major a Can Pastilla i inclou 13 quilòmetres lineals, acull un total de 7 clubs nàutics amb un total de 2.699 amarradors.

L'entitat ha detallat que es tracta de Cala Nova (214 amarradors i eslora fins a 16 metres), Club de Mar (575 de fins a 350 metres), Reial Club Nàutic de Palma (971 amarradors fins a 40), el Portixol (288 fins a 8), Club Nàutic del Molinar de Llevant (75 amarradors d'una eslora de fins a 8 metres), Cala Gamba (250 amarradors fins a 12) i Club Nàutic de Can Pastilla (326 amarradors i eslora fins a 20).

El GOB ha recalcat que “l'impacte” de l'obra seria tant “ambiental i paisatgístic” com sobre “els valors històric, sentimental, emblemàtic i turístic del Molinar”. També ha recordat que l'oposició al projecte ja ha estat manifestada per veïns i associacions del barri, així com per les organitzacions ARCA i Oceana.

Entre els efectes negatius de l'ampliació assenyalats pel GOB a llarg termini figuren el consegüent increment del tràfic de vehicles en un barri de carrers estrets i escasses places d'aparcament, així com la contaminació acústica que suposaria i la degradació de la qualitat de les aigües a les zones de bany limítrofes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Javier Campos, fa mes de 10 anys

¿A quien pretenden engañar?. Solo la foto ofende la inteligencia. Amarres para barcos de 20 metros de eslora, piscina (¡al borde del mar del Molinar!, pista de tenis, derribo del tradicional edificio, aparcamiento.....todo en terreno publico (desde el derecho Romano) cedido a usuarios privados....y convenientemente separado por una verja del pueblo llano que camina o va en bici....
Que no nos engañen. ¿pelotazo más, o siendo bienpensados.....regalo gratis de un nuevo club a los dueños de barcas....a costa de destrozar el barrio, sus calles, su costa, su ambiente.
Habitantes de Palma, de Mallorca, que disfrutáis del Molinar...¡¡no lo consintamos!!!

Valoració:-1menosmas
Per Pere, fa mes de 10 anys

Senyors (per dir colque cosa) del PP, podrieu deixar d'intentar destruir-ho tot? llengua, cultura, territori..., que vos hem fet es mallorquins perquè ens volgueu tant de mal?

Valoració:-11menosmas
Per Ni de conya, fa mes de 10 anys

Més ports esportius impliquen més iots, més vaixells i també més tràfic de drogues, més trànsit de delinquents i més possibilitats d´atemptats.

Valoració:-3menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

Portitxol i no Portixol (africat i no fricatiu) i "trànsit de vehicles" i no "tràfic de vehicles". Es tràfic és una altra cosa

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente