algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

MÉS reitera que no es pot fer cap centre comercial damunt una zona humida

Els econacionalistes indiquen que si l'Ajuntament de Palma ignora la protecció que mereix les Fontanelles, i atorga la llicència d'obres, la coalició la impugnarà immediatament

20528
Els mapes del Pla Hidrològic i els del projecte, segons els econacionalistes, constaten que la tramitació del centre comercial "és il·legal". | J. Morey

La coalició MÉS afirma que la delimitació de la zona humida de les Fontanelles, recollida en el Pla Hidrològic de les Illes Balears, impossibilita la construcció a la zona d'un centre comercial, tal i com pretenen el Govern de Cort i l'empresa promotora.

El diputat Antoni Alorda i el portaveu a Cort, Antoni Verger, explicaren ahir en una visita als terrenys afectats que els mapes del Pla Hidrològic i els del projecte del centre comercial posen en evidència que el projecte preveu la construcció d'un vial que passa per damunt de la zona humida i la divideix, "deixant una part de l'aiguamoll dins de la zona comercial".

"És il·legal la tramitació per a la construcció d'un centre comercial que destruiria la zona humida de les Fontanelles", afirmaren.

El diputat Antoni Alorda assegurà que al costat del Pla Hidrològic, hi ha més arguments contraris a la construcció d'aquest equipament comercial.

"La Directiva Europea de l'Aigua, el Reglamento de dominio público hidráulico, així com diferent sentències judicials, estableixen la prohibició d'envair zones humides i la obligatorietat de preservar, i fins i tot augmentar, les zones humides i els seus valors, en cap cas disminuir-les per a fer-hi promocions urbanístiques", indicà.

Segons el diputat, la voluntat del PP palmesà està exposant el Govern a actuar de forma il·legal i per tant a assumir les conseqüències d'eventuals drets compensatoris posteriors.

En aquest sentit, els responsables de MÉS acusaren el PP i el conseller de Medi Ambient, Gabriel Company, d'actuar en benefici dels interessos urbanístics que podrien destruir la darrera zona humida de Palma, i exigeix al Govern que aturi el projecte, reconeixent la impossibilitat de dur-lo endavant.

En cas contrari, Antoni Verger alertà que "qualsevol llicència d'obres per edificar un centre comercial a les Fontanelles seria il·legal. Si l'Ajuntament ignora la protecció que mereix la zona humida, i atorga la llicència d'obres, la coalició MÉS la impugnarà immediatament".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel champany, fa mes de 10 anys

Ho sent molt pero en Champany ho conseguirà malgrat el combat de'en Toni Alorda i mes.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente