algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

La fi de la darrera àrea rural de Palma?

Els ecologistes del GOB i la plataforma Assemblea de Joves del Molinar denuncien l'impacte de l'inici de les obres d'accés al Molinar

20924
Imatge de la plataforma del Molinar que pretén preservar aquests espais rurals.

El grup ecologista GOB i la plataforma cívica Assemblea de Joves del Molinar encengueren aquest passat dimecres les alarmes per l'inici d'unes obres que segons la seva perspectiva suposarà la destrucció de la "darrera àrea rural de Palma".

Aquests dies han començat les tasques de moviment de terra prèvies a les obres de construcció del que ha de ser el nou viari d'accés al Molinar, una iniciativa que segons les organitzacions esmentades té un cost econòmic de vint milions d'euros, malgrat el cost ambiental és molt més elevat.

Segons exposaren representants d'ambdós ens, les obres consisteixen en la construcció d'una macro-rotonda elevada i l'obertura d'un nou vial que travessa tota l'àrea rural, "sense respectar -afirmen- els camins ja existents ni certs elements patrimonials existents a la zona". Tot plegat, sense garanties certes que els problemes que generen la gran quantitat de vehicles que transiten per aquest indret durant el dia siguin resolts.

'Atac letal'
Margalida Ramis, portaveu dels ecologistes del GOB, considerà que "el projecte és un atac letal a aquesta darrera zona rural no urbanitzable", i segons la seva visió, allò desitjable hauria estat mantenir els usos agrícoles i ramaders tradicionals d'aquesta banda de Palma.

De la banda veïnal, l'activista i músic del grup Taverners, Marcel Pich, explicà que "millorar la mobilitat és un reivindicació històrica a la barriada", tot i que no està gens d'acord amb la fórmula escollida per Cort per a fer-ho.

"Altres mesures no suposen un atac al territori i són més fàcils d'executar". Entre aquestes hi ha la millora del transport públic i l'establiment d'una zona ACIRE, donar solucions a l'accés a l'alçada del Palau de Congressos, o fins i tot, crear nous accessos que no tendrien cap impacte territorial. Per exemple, al Portitxol i al carrer Cuba o Ciutat de la Plata.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofret, fa mes de 10 anys

És de veure com l'ombra esgarrifosa del Palau de Congressos fa nosa per tot arreu i és tan allargada que arriba as Molinar

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente