cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

El Govern pagarà el 75 per cent de la demolició dels apartaments de ses Covetes

Aquesta operació està gestionada per l'Oficina de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca

21210
Imatge d'arxiu dels polèmics apartaments de ses Covetes, damunt la platja d'es Trenc. | ARCHIVO

El Govern de José Ramón Bauzá pagarà el 75 per cent de la demolició dels apartaments de Ses Covetes. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Campos només haurà de pagar el 25 per cent restant.

Aquesta operació està gestionada per l'Oficina de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca.

Cal recordar que la setrmana passada es va conéixer la polèmica decissió d'enterrar els enderrocs resultants de l'esbucament dels apartaments al mateix entorn de les Covetes. El nou projecte de demolició dels 68 apartaments il·legals preveu que els enderrocs quedin allà, a les Covetes, enterrats. Aquest projecte va ser elaborat per la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge, dependent del Govern, amb la premissa de l'Ajuntament de Campos que calia reduir els costs prevists inicialment de l'esbucament.

El primer projecte de demolició, que elaborà també l'Executiu, estimava que el preu de tomar-los ascendiria a 1,17 milions d'euros. El segon rebaixa a 452.000 euros la previsió inicial, detallà la setmana passada Sebastià Sagreras, el batle de Campos. Tant Sagreras com fonts de la Direcció General d'Arquitectura confirmaren que la disminució pressupostària té el principal estalvi en el tractament i la gestió dels residus derivats de la demolició: si en el primer projecte el tractament de les restes dels 68 apartaments havia de tenir un cost proper als 500.000 euros, en el segon només se'n preveuen 10.000 €. 

Protocol per executar la sentència
Segons un comunicat emès pel Consell de Mallorca, el conseller d'Urbanisme i Territori de l'entitat, Mauricio Rovira, ha convocat per al pròxim dimecres, dia 6 de març, el Consell de Direcció de l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca per aprovar un protocol general de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca -a través de l'Agència- i l'Ajuntament de Campos que té com a principal objectiu contribuir a executar l'ordre de demolició dictada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears dels habitatges de ses Covetes.

Aquest protocol, que signaran aviat el president del Govern de les Illes, José Ramón Bauzá, el conseller Mauricio Rovira -en qualitat de president de l'Agència- i el batle de Campos, Sebastià Sagreras, articularà la cooperació entre les tres administracions mitjançant la signatura dels convenis específics per esbucar els apartaments al nucli de ses Covetes. Tant el Govern com el Consell han tengut en compte la manca de mitjans tècnics i econòmics de l'Ajuntament de Campos per impulsar aquesta col·laboració entre administracions.

La cooperació entre les diferents parts es materialitzarà amb els compromisos següents: el Govern aportarà a l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca una quantitat equivalent a tres quartes parts del pressupost d'execució del projecte de demolició i adequació dels terrenys, seguretat i salut i gestió de residus, elaborat per la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge. I l'Ajuntament de Campos, per la seva banda, afegirà la quantitat econòmica restant per fer les obres.

L'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca, organisme autònom del Consell de Mallorca, no farà cap aportació econòmica, però li correspondrà l'execució efectiva de les obres de demolició i restitució dels terrenys al seu estat original, mitjançant la contractació amb una empresa externa o amb els seus propis mitjans. Aquesta actuació estarà subjecta, en tot moment, als informes tècnics favorables per dur a terme la demolició de les edificacions. És el consistori de Campos l'encarregat d'elaborar i aprovar el projecte de demolició i encomanar les obres de l'esbucament a l'Agència.

Aquesta encomana de gestió a l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística està prevista dins de les competències pròpies d'aquest organisme del Consell i ja l'ha aplicat en altres ocasions. Les tres administracions coincideixen en la necessitat de complir la normativa urbanística i fer respectar la disciplina urbanística, especialment en els llocs més emblemàtics de la geografia illenca.

Multa
Aquest anunci de que el Govern es farà càrrec de la major partr del cost de la demolició es produeix també després de que el batle de Campos, Sebastià Sagreras, fos multat la setmana passada pel TSJB. El tribunal prengué la mesura després que el Consistori incomplís el termini que va fixar per presentar i adjudicar el projecte de demolició dels xalets.

El tribunal va notificar dues multes al batle: una de 500 euros per saltar-se el termini del 15 de gener i una altra de 1.000 eurosper incomplir el plaç de febrer, més alta aquesta última per «la persistència» del comportament. El més inquietant per Sagreras és que li dóna un nou termini, en aquest cas el 4 de març. Si ho incompleix, l'acte deixa dues opcions: una nova multa o bé deduir testimoniatge a Sagreras perquè un jutjat d'Instrucció li obri una causa penal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Al-Fanat, fa mes de 11 anys

Tot i que amb doblers públics, el que cal destacar és que a la fi podrà desaparèixer la barbaritat que representen els cadàvers de ses Covetes. Crec que de tot això ens hem de quedar amb aquesta part positiva, perquè el respecte per la legalitat urbanística s'ha de tenir com un valor per sí mateix.

Valoració:0menosmas
Per Ropit., fa mes de 11 anys

Quan tornarem al "Que pag qui deu!"? Quan sorgirà un altre Simó Ballester "Lo Tort" o un Joan Ot Colom que ens dirigeixi?
Un altre pic a la revolta d'una vegada! Basta d'abusos!!!

Valoració:4menosmas
Per Ropit., fa mes de 11 anys

Hem de tornar al "Que pag qui deu!". Quan sorgirà un altre Joan Ot Colom o un Simó Ballester "Lo Tort"?

Valoració:3menosmas
Per Gotleu, fa mes de 11 anys

Idò jo no vull que amb els meus diners paguin aquesta pifia. La llei dona responsabilitats a tots aquell que votaren a favor. Idò que paguin.

Valoració:12menosmas
Per Aturat, fa mes de 11 anys

Jo tampoc disposo de mitjans tecnics i economics. El govern me podria ajudar?

Valoració:14menosmas
Per Joan Miquel, fa mes de 11 anys

Que mai no tingueu repòs en cap dels vostres dies i que en la mort us persegueixin les nostres memòries. Fills de puta!!!

Valoració:12menosmas
Per Joana, fa mes de 11 anys

No estic gens d'acord que pagui el Govern i l'Ajuntament de Campos: ho paguen amb doblers dels ciutadans.Què ho paguin els promotors!!!!!!!!!!

Valoració:18menosmas
Per Tomeu, fa mes de 11 anys

En aquesta terra sempre guayen els mateixos: els contructors corruptes, els banquesrs mals gestors i els polítics inútils. I sempre perd el poble que ha de pagar molt car la inutilitat d'aquesta gentussa.

Valoració:17menosmas
Per Candela, fa mes de 11 anys

O que ho pagui qui va signar els permisos, que també té nom i llinatges. Me cag amb tota aquesta púrria pepera que no tenen vergonya i se'n riuen dels pobres ignorants que encara els voten.

Valoració:23menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 11 anys

Que ho pagui n'Andreu Prohens, s'ex-batle de Campos, industrial de sa fusteria, que, conscient que era il·legal, insistia i insistia a mantenir una il·legalitat

Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente