nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

L'oposició a Cort reclama un ple extraordinari per denunciar l'impacte d'importar fems

Els grups municipals de l'oposició a Cort, PSIB-PSOE i PSM-IV-ExM, han registrat avui una sol·licitud de ple extraordinari de l'Ajuntament de Palma per tal de denunciar el greu impacte que tindrà la importació de fems per a incinerar-los a la planta de Son Reus.

Amb aquesta mesura, els grups d'esquerres volen pressionar l'equip de govern popular a afegir-se a la denúncia pública sobre "l'impacte" de la importació de residus, sobre aspectes concrets com la salut, la imatge turística de la ciutat i el respecte al medi ambient, i que en darrera instància, s'insti al Consell de Mallorca a renunciar a la importació de fems com a forma d'abaratir els costs de la incineradora.

La proposta es produeix pocs dies abans que comencin a arribar al port de Palma els primers camions amb part de les 100.000 tones de residus que enguany es volen importar des de la Península, concretament des de Sabadell, per a la seva incineració a la planta de Son Reus.

Els dos grups es manifesten totalment en contra de dur residus de fora a l'illa. Consideren que és un "atemptat econòmic i ambiental", que perjudicarà la salut dels ciutadans i la imatge turística, convertint Mallorca i Palma en "l'abocador d'Europa".

La sol·licitud de ple extraordinari es completa amb un punt en el qual es proposa denunciar que la suposada "excusa" de congelar la taxa d'incineració és una mentida, ja que en el cas de Palma, la taxa per tractament de residus augmenta un 3%. 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.