nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Cort extremarà el control d’aforament a les macrofestes

L’Ajuntament de Palma s’ha proposat a les totes evitar una desgràcia com la del Madrid Arena, quan a la festa de Halloween hi moriren cinc joves per culpa d’una desbandada.

Tant és així que el portaveu de Cort, Julio Martínez, avançà ahir que la Policia Local de Palma extremarà les inspeccions de locals d’oci nocturn, com també de les instal·lacions que acullin macrofestes. Concretament, la Policia Local ha derivat fins a la Patrulla Verda un nou subinspector, qui coordinarà la freqüència i criteris de control de les festes.

El punt clau, malgrat tot, és el de l’aforament. No debades, l’incompliment del límit màxim és com llançar un poal de benzina damunt un foc, ja que en cas d’accident o situació de pànic multiplica els problemes.

Fou aquest el factor clau del cas Madrid Arena, on cinc joves moriren ofegades enmig d’una allau humana.

Tanmateix, tal com ha determinat la investigació judicial, el resultat de la desbandada no hauria arribat tan lluny si s’hagués respectat l’aforament del poliesportiu (9.650); se’n vengueren quasi el doble (16.971).

Per tant, el missatge de Cort, en boca del seu portaveu, Julio Martínez, fou clar: “Als empresaris els deim que estaran més vigilats aquest 2013 del que ho estigueren el 2012”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.