muy nuboso
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
13°

Cort refà l’urbanisme de la Calatrava per legalitzar l’edifici on Bauzá té un habitatge

L’oposició ho qualifica de planificació a la carta i critica que es faci una excepció expressa per aquest immoble

22450
Segons el tinent de batle d’Urbanisme, el de Bauzá és el segon pis. | Ferran Aguiló - P.B.

El Consell de Gerència d'Urbanisme de Cort va aprovar ahir de manera inicial una reforma del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de la Calatrava que legalitza la situació de l'edifici on el president José Ramón Bauzá té un habitatge.

L'aprovació és especialment polèmica perquè significa modificar el document de planificació urbanística de tot el barri per fer una excepció en l'edifici on hi ha el pis de Bauzá. L'oposició ho ha criticat perquè considera que és fer urbanisme a la carta, tot i que ahir el tinent de batle d'Urbanisme, Jesús Valls, s'apressà a insistir que el problema urbanístic de la finca no afecta el pis de Bauzá, sinó els dos de sobre. Lamentà que el cas "sembla una qüestió d'Estat" i li llevà importància.

Tot plegat sorgeix d'una sentència del Tribunal Suprem que declarà nul, l'any passat, un estudi de detall que permetia eliminar l'endinsada en l'edificació del pis de dalt de l'immoble a canvi d'aprimar la parcel·la en tot l'edifici. O sigui, permetia no fer una terrassa a l'àtic com la que tenen les altres cases del carrrer. Segons la sentència, l'estudi de detall no era una eina vàlida per canviar el PERI i la finca, que ja estava feta, quedava en situació irregular.

Valls va explicar que la sentència anul·lava l'estudi, però no la llicència d'obres, i que en cas d'obligar els propietaris a arreglar l'edifici, aquests haurien pogut reclamar una indemnització "superior al milió d'euros". Va afegir que refer el PERI de la Calatrava per permetre aquesta excepció no contradiu l'interès públic ni permet cap augment d'edificabilitat.

El PSIB féu públic un comunicat en què es deia que "l'opció més probable" en el cas que a l'edifici no hi hagués hagut un pis del president hauria estat la revisió d'ofici de la llicència i l'obligació d'enderrocar la part de l'immoble que incomplia la llei. Consideren "vergonyosa" la solució de Cort, urbanisme "a mida" per "blindar" l'edifici on Bauzá té el pis.

El portaveu a Cort de PSM-IV-E, Antoni Verger, va recordar, per part seva, un cas semblant a Oropesa del Mar, al País Valencià, on el Tribunal Suprem havia anul·lat una modificació del Pla General d'Ordenació Urbanística per un motiu quasi idèntic. "Això és fer urbanisme a la carta", va dir, i va afegir que els plans urbanístics s'havien de canviar segons l'interès general, no el particular d'uns propietaris ni el coorporatiu de l'Ajuntament per evitar una indemnització "que no és clar que hagués hagut de pagar".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per corc, fa mes de 11 anys

Al-lots,tes. per comença´mai es mes hora que cuan han parlan, aquesta oposicio´politica va magra, tenen es pinyons gastats.

Valoració:1menosmas
Per escardepenyes, fa mes de 11 anys

Aquest personatge es el model de politic amb un codi e´tic fora sospita, i del bon governar ¡intachable, honorable,"DIVINO", TRANSPARENT no puc escriure el nom sr. potecari, mai els he votat, mai els votare´ nome´s de parlarne m´adona agrure.Vos varen dur a molts a escolta es sermo´i are tots pagam ses consecuençis jo de aqueste gent no vull ni salud em deie un socieliste que va pati preso´despre´s de sa guerra.

Valoració:4menosmas
Per Per tenir cabuda per a tothom, fa mes de 11 anys

Quan els jutgin per un mil.lió de delictes, entre els quals figurarà el de prevaricació, hi haurà tanta gent imputada que, els judicis s´hauràn de celebrar al Palma.Arena.

Valoració:6menosmas
Per Quart mil.leni, fa mes de 11 anys

Dèien que a aquest edifici hi havia un fantasma. Ara veig que en hi ha dos.

Valoració:7menosmas
Per Irlandès, fa mes de 11 anys

@tanmateix para todos
Si tens conquistera, què fas que no agafes l´escopeta i te´n vas a reconquistar Gibraltar o qualsevol de les antigues colònies que vos varen fotre per tota la cara?. Ah, no que aquests responen i sempre vos donen una pallissa. No has sentit parlar de les Germaníes a Mallorca, per cert?. I també per cert, en el teu idioma "soys" s´escriu amb "i" llatina, analfabet. I deixa en Nietzche en pau, que te ve bastant gros.

Valoració:15menosmas
Per Sor Matilde de la Crucifixió, fa mes de 11 anys

Fer creure que la Mare de Déu nomia Joana !

Valoració:7menosmas
Per ianekin, fa mes de 11 anys

Ells venga aprofitar-se dels seus llocs al govern per quedar ben situadets, tenir privilegis i cera del corpus, i mentres a noltros ens foten ben fotuts. Vaja barra! I no passa res!

Valoració:18menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys

Sentir el batle parlar de regeneració democràtica fa rialles, quan veim com utilitzen el poder per afavorir uns particulars, entre ells el president Bauzá. I és que l'abús polític que fa el PP utilitzant el poder en benefici propi i dels seus no ajuda gens a tal recuperació..

Valoració:-2menosmas
Per The Great Spanish Crash (by BBC), fa mes de 11 anys


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hEBcJUQ92rg

El vídeo-documental que el govern espanyol ha intentat censurar.

Valoració:13menosmas
Per z, fa mes de 11 anys


COM ES SENTEN ES QUELS VÀREN VOTAR ??????????????

Valoració:25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente