algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Cort ha tudat 33 milions en la recollida pneumàtica, que suspèn

22622
La intenció de Garau és “tapar, en poder, la síquia de la porta del Camp”. | JUAN MIGUEL GIMENEZ

L'Ajuntament ha tudat més de 33 milions d'euros en la recollida pneumàtica de fems: 26 en la construcció i més de 7 en el manteniment i reparació d'avaries. I és que aquella xarxa que començà a entrar en funcionament l'any 2002 ha mort. I ara és definitiu.

Així ho revelà ahir el regidor de Medi Ambient i president d'Emaya, Andreu Garau, qui reconegué sense miraments el "fracàs" del sistema. A més a més, anuncià que Cort no fa comptes tornar a posar en marxa, mai, la recollida pneumàtica. No debades, la despesa total d'arreglar les canonades supera els 12 milions d'euros. "I és evident que no disposam de tants de doblers ara mateix", sostingué Garau.

D'aquesta manera, Emaya ha decidit deixar talment el servei de recollida que hagué d'improvisar l'endemà que el model pneumàtic patís una gran aturada el mes de març. O sigui, contenidors verds repartits per tot el centre antic.

Així mateix, Andreu Garau reconegué ahir que no té cap pla B per substituir la xarxa pneumàtica, més enllà de recollir el fems com sempre: amb camions i contenidors. Aquest sistema just té un cost anual de 640.000 euros anuals, mentre que el pneumàtic s'elevava a pics màxims d'1,2 milions d'euros (segons l'any).

Desmuntar les bústies

La certificació de la mort de la xarxa, però, s'ha realitzat sense una planificació del funeral. No debades, Garau reconegué ahir que no saben quan clausuraran les canonades definitivament, tot i que garantí que els operaris encara fan operacions de ventilatge perquè els prop de 12 quilòmetres de canonades subterrànies no tornin un niu de rates.

El regidor de Medi Ambient tampoc no pogué confirmar si desmuntaran les desenes de bústies fixes repartides arreu del barri vell. I just assegurà, malgrat que de manera imprecisa, que procediran a llevar els contenidors pneumàtics de les places turístiques com la de l'Almudaina, Santa Eulàlia i la Reina. Allò que sí que garantí és que els serveis jurídics de Cort tenen quasi llesta la denúncia contra la UTE que construí la xarxa, encapçalada per l'empresa Envac. "O anam a judici o a un arbitratge, però allò segur és que volem que ens indemnitzin per danys i perjudicis", avançà Garau. Tot i així, tampoc no pogué concretar ahir quin serà el total econòmic que demanaran a l'empresa constructora.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ropit., fa mes de 11 anys

Com record la Revolució Francesa! Com més vell torn, més la valor!
I si féssim com els nostres Agermanats un altre pic? Qui fa un covo en fa cent!
Tot es començar!!!

Valoració:3menosmas
Per RESPONSABILITATS JA POLÍTIQUES I PENALS!, fa mes de 11 anys

UN ALTRE PELOTASSO MÉS. FINS QUE LA GENT NO ENS MOBILITZE'M PER ALGUNA COSA MÉS QUE NO LES COPES DE FUTBOL NO HI HA SOLUCIÓ. AQUESTA DARRERA L'HAN DE PAGAR. TANT DE MILIONS LLANÇATS A L'ABOCADOR IMPLICARÀ UN MUNT DE TREBALLADORS AL CARRER. I MENTRESTANT UTEs I D'ALTRES EMPRESES ES VAN FORRANT DELS DOBLERS EXPOLIATS A L'HERARI PÚBLIC. O SE DIU PROU O ACABEM EN UNA GUERRA.

Valoració:6menosmas
Per nofret, fa mes de 11 anys

Quins grans governants : per fer aquesta porqueria es carregaren gran part del clavegueram del segle XVII que es conservava quasi intacte, trams de traçat de síquies històriques. Gastaren doblers, feren obra pública inútil en un moment en què l'economia anava "calenta", cosa que ve tenir un efecte d'atracció d'immigració massiva. Muntaren un sistema de xuclar fems que feia impossible la recollida selectiva... i ara es passsejen pel carrer tranquilament sense assumir responsabilitats ... i encara hi ha gent que els vota!

Valoració:4menosmas
Per corc, fa mes de 11 anys

No saben tractar sa seva merda ara en duran de fora, aviat serem s´ha MERDA DEL MEDITERRANI, visitas guiadas,per un euro,estacio de bus estacio´´de METRO escola de "MARDES" ido´ PALMA pionera, qui deia que no tenia iniciativa es CAP DE BUINA aquest, visca el PP de merda ¡vos dig¡ que estam ben emmedats¡

Valoració:5menosmas
Per Solleric, fa mes de 11 anys

Més herència rebuda, però d'aquesta en xerraran poc els grans gestors de dretes.

Valoració:9menosmas
Per Endimoniat, fa mes de 11 anys

Això és una VERGONYA i una ESTAFA monumental !!!!!!!
Que jutgin en Fageda i na Cirer i els facin pagar els doblers que s'han tudat per culpa seva.

Valoració:11menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 11 anys

Els responsables són els regidors que aprovaren el projecte.

Valoració:7menosmas
Per Rosella, fa mes de 11 anys

Qui assumirà la responsabilitat d'aquest despropòsit? segur que hi va haver molta gent del partit que ara governa que va rebre uns bons sobrets en comissions. I després hi ha qui diu que la dreta és bona gestora. És per pixar-se de riure, o per vomitar, segons com es miri.

Valoració:8menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys

Molta de barra es el que tenen aquests del PP, Ompliren Palma de síquies durant anys en nom de la modernitat i ara no saben com ferles funcionà,
Ineptes mes que ineptes això es el que son. Aquesta imatge que volien donar de bons gestors fa estona que l'han perduda o no l'han tenguda mai.

Valoració:9menosmas
Per saberuda, fa mes de 11 anys

Quan ho fan inaugurar fa deu anys van vendre el sistema de succió de fems com la màxima modernitat i un exemple de que Palma superava el món mundial. Ara resulta que és una merda, en el seu sentit més literal. Joan Fageda i el seus, tornaran les comissions que puntualment cobraren en el seu moment? L'únic dubte és si finalment arrabassaran els "robocops" o els deixaran com un nou testimoni de la seva corrupció i ineficacia...

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente