algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

L’oposició rebutja el blindatge de Cort a la festa de l’Estendard

L'organització de la festa de l'Estendard d'enguany i el discurs del batle Mateu Isern foren ahir el blanc de les crítiques de l'oposició. Els partits li retragueren que parlàs d'acostament a la ciutadania i, en canvi, fes la seva intervenció dins l'Ajuntament.

El regidor José Hila (PSIB) recriminà a Isern "haver eixamplat encara més aquell abisme entre ciutadans i polítics del qual parlà en el seu discurs, per haver-lo llegit dins la sala de plens, en comptes de fer-ho a peu de carrer i davant la ciutadania". I afegí: "Una cosa és predicar i una altra donar exemple". De fet, la predecessora d'Isern, Aina Calvo, féu el pregó a peu de carrer cadascun dels quatre anys de la seva legislatura.

Malgrat que Isern ha aconseguit enguany alliberar-se de les crítiques per parlar en castellà, no ha evitat els retrets per allunyar la festa de la ciutadania. I és que molt poques persones (poc més de 50) pogueren seguir el parlament en directe des de la sala de plens. Desenes, per contra, quedaren fora gràcies al "tall" de la Policia Local de Palma.

A més a més, polítics del PP com Francesc Fiol arribaren tard a l'esdeveniment (quan ja s'havia tancat l'aforament), però pogueren superar la barrera de la Policia Local amb una telefonada de mòbil (tot deixant perplexos alguns ciutadans que esperaven el control de seguretat).

El portaveu de PSM-IV-ExM, Antoni Verger, també rebutjà que "l'aforament de l'acte fos tan limitat" i apuntà que Isern "hauria d'haver estat valent i parlar a peu de carrer, on era tothom".

Així mateix, el titllà d'"incoherent" per parlar d'obertura entre la ciutadania i els polítics i després fer el discurs tancat en una sala. Verger, tanmateix, reconegué que el discurs d'Isern "fou interessant, en certa manera". I que ell personalment està d'acord amb algunes de les idees que hi plantejà, com ara el fet que la política "mai no ha de ser un modus vivendi, sinó una cosa temporal".

"Incoherent"

Ara bé, va puntualitzar tot d'una que aquest pensament "resulta molt incoherent, tenint en compte que el president del PP de Palma, José María Rodríguez, és el campió de viure de la política". També va assegurar "que prioritzar els pagaments a la banca, en compte dels serveis socials, genera més abisme".

Finalment, Verger retragué al PP de Cort que accepti que el seu partit "estigui ple d'imputats per corrupció" i que sigui "tan sectari" en camps com la cultura i la llengua, fet que contradiria el sentit del discurs del batle.•

 

El PP blinda Cort en la festa de l'Estendard

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per We are not spanish. FREEDOM FOR BALEARIC ISLANDS, fa mes de 11 anys

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Support the People of Catalonia in their effort to decide their own future.

Petició per a Obama i la Casa Blanca.

FREEDOM FOR BALEARIC ISLANDS

Valoració:2menosmas
Per Lluis Pau, fa mes de 11 anys

Per què "aquests" del PSM sempre que parlen és per criticar mossegant?

Valoració:-5menosmas
Per Vercingetorix, fa mes de 11 anys

Aquest home no té vergonya i és un covard, ho va demostrar amagant-se dels presents a l'acte. Jo si fos na Miquela Lladó li diria que li recitàs el poema de la Colcada en Rodriguez. Ja està bé de poca-vergonyes.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente