algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

El PSIB critica al PP pels PGE: "ens tracten com una colònia d'ultramar”

23878
Imatge dels presidents autonòmics abans de la reunió que celebren avui a Madrid, amb el repartiment dels PGE com un dels temes a tractar. | Caib.

El PSIB-PSOE acusa el PP de tractar les Balears com una "colònia d'ultramar" als Pressuposts Generals de l'Estat de 2013, ja que l'Arxipèlag rep "tan sols el 0,7% del total de la inversió". Per la seva banda, el Govern ha insistit que pretenen canviar la xifra del repartiment d'inversió per a la Comunitat.

El vicepresident econòmic del Govern, Josep Ignasi Aguiló, ha explicat que els comptes de l'estat per a l'any vinent tenen dues parts diferenciades, "la d'assumir els objectius de dèficit" i la del repartiment d'inversió, que ha dit que no els agrada i "la intentaran canviar".

Aguiló ha assegurat que per "culpa del Govern de Zapatero i la gestió del Pacte, Balears es troba en la situació actual", però ha dit que malgrat les "pedres al camí "aconseguiran canviar el repartiment als PGE", ja que no estan d'acord en rebre 78,72 milions d'euros de la inversió real.

El portaveu adjunt dels socialistes, Vicenç Thomàs, ha comentat que "el temps de treballar era l'estiu" i ha qualificat els PGE com els del "ridícul de Bauzá" i ha lamentat que suposin "un càstig per a les Balears" a causa de la rebaixa "en la inversió del 60% des de 2011".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Elisa, fa mes de 11 anys

@Emigrante: Precisament perquè no em coneixes no em pots acusar de manipular els meus alumnes. Si tu no ho trobes greu, aleshores no tenim els mateixos criteris morals. Aprofitar una situació de poder per a adoctrinar no és només una falta de professionalitat, és una acte immoral. No sé si tens per costum injuriar la gent que et trobes a l'ascensor o al supermecat, atribuint-los maldats imaginàries, vull pensar que no. Per tant, SÍ, d'alguna manera t'amagues rere l'ordinador quan m'acuses d'una falta tan greu com aquesta perquè em pots ofendre sense donar la cara, o sigui que et pots guardar el teu sarcasme de pa amb oli.

El fet que hagis escrit més de dues línies sense insults demostra que ets capaç de pensar. Per tant, no em puc creure que una persona que en principi no té cap deficiència cognitiva pugui creure NI PER UN SEGON que el vídeo presenta imatges reals. I tu em tractes d'ingènua a mi? Els joves són péssims actors, les veus sonen forçades (es nota que actuen) i cap d'elles no és la d'un adult. Vaja, que no importa ser del CNI per a captar-ho. Quan el vaig veure el primer no se'm va passar pel cap tan sols que qualcú ho prengués com un document real. Era massa evident que es tractava d'un guió escrit com a propaganda pepera amb actors improvisats amb la finalitat de desprestigiar el professorat i justificar les retallades en educació i la discriminació del català. No, definitivament no em crec que tu t'ho creguis (per cert, no et preocupa la manipulació ideològica amb fins polítcs d'aquests joves o no es manipulació quan la doctrina és el nacionalisme espanyol més barroer?)

Però a més hi ha un altre motiu pel qual mai no hauria pogut creure que fos real. I és precisament perquè som professora i aquestes situacions són completament absurdes. Com vols que un defensor del català expulsi un alumne nouvingut que no l'entén? Per favor, això seria inhumà i a més contraproduent. Feim aquesta feina perquè ens agrada i establim lligams emocionals amb els nostres alumnes (a mi m'han dit "mamà" per error més d'un pic). Estimam la llengua i l'oferim com una eina d'integració. Seria molt estúpid guanyar-te l'enemistat d'aquell que vols convertir en un dels teus! (i de qualsevol alumne en general, és tirat terra sobre la pròpia teulada i complicar-te la vida inútilment). La integració, especialment en el cas d'una llengua discriminada i que no compta amb la protecció d'un estat propi, és la clau de la nostra supervivència. Fa vint anys que faig feina i MAI no he vist res que s'acosti remotament al que mostra el vídeo.

Quant a l'STEI, no veig que hi pinta aquí. Una cosa és la feina com a delegat sindical i una altra la feina com a docent. I quan en fan una, no en fan l'altra. O et creus que van per les aules fent conferències? Jo, que no faig feina a l'STEI, tenc les meves idees polítiques però els meus alumnes no tenen ni idea de quines són. Igual com no coneixen moltes de les meves aficions o detalls de la meva vida privada. Per molt que els tengui afecte, són alumnes i hi ha barreres que no s'han de creuar. I com jo ho fan la immensa majoria de professors. D'altra banda, no sé com és que penses que si hi ha un docent adoctrinador, justament hagi de ser catalanista, quan precisament és un defecte molt lligat a l'extrema dreta i al nacionalisme espanyol (pensa en Franco, les escoles de l'OPUS, etc).

I et diré una altra cosa. Estàs subestimant la intel·ligència i la voluntat dels alumnes. Els infants són manipulables, d'acord, però els adolescents són capaços de pensar per ells mateixos. Viuen bombardejats d'informació, poden contrastar la que reben a l'escola i són prou rebels com per a qüestionar-la quan els arriba d'una figura d'autoritat com és el professor (fins i tot en temes acadèmics, ara imagina't ideològics). En qualsevol cas, el pes de la família és molt superior al dels docents (i ho sabem molt bé els professors, de vegades per bé, de vegades per mal). No tenim aquest poder que ens atribuïu (feliçment). I el poc que poguem tenir, no l'empraríem mai, per ètica professional i personal. Els alumnes que han fet cartells o vídeos ho han fet per iniciativa pròpia (o potser influïts pels pares), perquè tenen les seves idees. N'hi ha que han volgut fer-ho i n'hi ha que no i nosaltres no ens hem ficat ni amb els uns ni amb els altres. Només faltaria! Tant et costa de creure que un nin estimi la seva llengua i vulgui defensar-la? Et sorprendria que un madrileny defensàs el castellà si un govern volgués treure-li drets en un àmbit tan important com és l'escola? (i això que no és una llengua en preill de substitució lingüística com la nostra).

No sé qui és el director de l'institut de la teva filla ni en quin context va dir això, però parlar la llengua pròpia de Mallorca pot ser un exercici de tolerància a més d'una forma d'enriquiment cultural, com ho és parlar quasevol llengua altra que la materna. Entès així, no és una imposició sinó un consell. Personalment, mai no he dit a ningú què ha de parlar. En canvi, sí que m'he trobat amb alumnes maleducats que no em coneixien que m'han exigit de parlar-los en castellà (tot i que entenien perfectament el català perquè no eren nouvinguts). Les campanyes de desprestigi creen o reforcen la falta de respecte cap a la figura del docent. No feis cap bé als infants. És clar que, sincerament, no crec que el que us mogui sigui en absolut defensar els drets dels alumnes...

Valoració:0menosmas
Per Mascarat, fa mes de 11 anys

Hi ha molts, moltíssims, diaris on poden expressar-se les opinions en llengua espanyola. Per no minoritzar encara més la nostra llengua no entrem en polèmiques amb escrits redactats en espanyol.

Valoració:1menosmas
Per emigrante, fa mes de 11 anys

Disculpada está la duplicidad.
También disculpado está el insulto rápido y fácil.
Cuando debato en un foro de este tipo, siempre es con una persona que no conozco.
No me escondo detrás de un ordenador - imagino que tu tampoco - pero no quedaría muy bien que te enviara mi foto y mi última declaración de la renta cada vez que escribo.
Considero que no te he acusado de ninguna falta grave por mi comentario anterior.
Hechas las descargas ahora te pregunto:
por qué la descalificación al video? De donde sacas que es un montaje? Si fuera verdad que opinarías ?
Tu que eres profesora, realmente crees que no hay manipulación política en la enseñanaza? Crees que los lazos impresos en la tapa de las agendas escolares no es política? Crees que Stei es apolítico y solo le interesa la enseñanza y los educandos? Crees que no hay profesores como los que muestra el video? Crees que la canción del IES Marratxí no es política? Crees que aquel cartel - creo que de la escuela de Santa Eugenia - de "en el pati en catalá" era un montaje?
Dejaré de lado mi experiencia personal con el director del liceo de mi hija, el cual le decía que hablara siempre en catalán porque es el antibiótico contra el franquismo.
Como profesora pareces ser muy ingenua.

Valoració:0menosmas
Per JRBS, fa mes de 11 anys

Vull fer notar, que els nostres representants, siguin del PP, siguin del PSOE, no ens serveixen de res. Es presenten a les eleccions com a representants nostres, de le Balears, i ens traicionen constantment.
çAra Bauza ha de fer el paripe de remugar, pero els seus companys al Congres dels diputats, votaran a favor d'un pressupostos que ens perjudiquen greument i son una traicio, per tant, els "nostres" representants son uns traidors als seus votants de Balears.
Es una questio a la que s'ha de donar difussio!

Valoració:2menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

Disculpau la duplicitat, per un problema d'internet em pensava que el primer missatge no s'havia publicat.

Valoració:0menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

@emigrante: S'ha de ser molt covard i molt miserable per a acusar d'una falta tan greu (professional i moral) a una persona que no es coneix de res, simplement perquè pensa diferent. Per desgràcia, calumniar és gratis i qualsevol pot fer-ho amagat darrere d'un ordinador.
Aquestes injúries contra els docents són una cortina de fum de quatre nacionalistes espanyols pagats pel PP per a enganyar els ingenus i desviar l'atenció de l'autèntica tragèdia: les retallades en educació que estan pagant els nostres fills.
Ningú amb dos dits de seny creu aquestes mentides barroeres, per començar perquè si fos cert, amb tant de feixista com hi ha pel món, ja hi hauria una tona de denúncies a la Conselleria. I no n'hi ha. Deixau d'intoxicar, si no sou uns manipuladors mentiders, teniu el que s'ha de tenir, posau nom i llinatges a les acusacions i denunciau-ho.

Valoració:1menosmas
Per Elisa, fa mes de 11 anys

@emgirante: Només un covard i un miserable acusaria d'una falta de professionalitat tan greu una persona que no coneix de res. Per desgràcia, calumniar és gratis i qualsevol pot fer-ho amagat darrere d'un ordinador. Continua intoxicant amb infàmies el meu gremi, que els pares saben la veritat. Els infants ho conten tot i si això que dius fos cert, els feixistes com tu ja haurien posat mil denúncies a la Conselleria. Però no n'hi ha, perquè només són injúries dels col·laboradors pagats pel PP que preteneu tapar l'autèntica tragèdia: la de les retallades de les quals són víctimes els nostres fills.

Valoració:-19menosmas
Per Cosme, fa mes de 11 anys

Sí senyor, el PP ens tracta com una colònia d'ultramar! Llàstima que el PSIB no ho digués quan en ZP també ens tractava com una colònia d'ultramar! Això és tenir molta barra i poca memòria.

Valoració:2menosmas
Per emigrante, fa mes de 11 anys

@Elisa:
como profesora que eres, imagino que eso se lo enseñarás a tus alumnos.

Valoració:16menosmas
Per Concisió Màxima, fa mes de 11 anys

Hahahahaha. Tenen raó, però fa rialles en boca d'ells. Com si els psociatEs no tractassin les Illes Balears com una colònia d'ultramar! Credibilitat psociata: zero.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente