algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Cort aprova la modificació que permet externalitzar escoletes públiques

L'equip de Govern i l'oposició difereixen sobre el fet que això comporti l'acomiadament de treballadors

445
Els populars defensen que "no s'acomiada treballadors", ja que hi ha 37 empleats que es queden sense feina perquè el seu contracte ha finalitzat. | Tomeu Martí - J. Torres.

L'Ajuntament de Palma ha aprovat, amb els vots del PP i l'oposició del PSIB i el PSM-IV-ExM, la modificació del pressupost del Patronat Municipal d'Escoles Infantils, un fet que segons el Consistori es produeix "sense retallar ni acomiadar treballadors, i amb un estalvi de 400.000 euros", mentre que per a l'oposició aquest canvi "tècnic" sí provocarà que es deixin persones al carrer.

La modificació pressupostària s'ha aprovat en un Ple Extraordinari celebrat aquest dijous, en el qual el PSIB i el PSM-IV-ExM s'han oposat a la mesura, que suposa de fet l'externalització de les escoletes de l'Arenal i Ciutat Antiga, i passar a gestió directa la del Molinar.

El portaveu popular a l'Ajuntament, Julio Martínez, ha afirmat que "no s'acomiada treballadors", ja que hi ha 37 empleats que es queden sense feina, perquè el seu contracte ha finalitzat.

Martínez ha detallat que l'anterior estructura del Patronat no contemplava que s'haguessin de contractar els mateixos empleats. A més, ha afegit que no hi havia una borsa de treball del Patronat, cosa que ara l'Ajuntament sí ha creat. A més, ha opinat que "es gastaven més doblers" amb treballadors que "generaven ineficiència" en no estar tots contractats a jornada completa.

Segons ha puntualitzat l'edil, s'obriran les 11 escoletes municipals per a aquest nou curs i "el servei es manté al mateix nivell", ja que les noves empreses adjudicatàries contractaran 18 persones a jornada completa.

Un possible delicte

Per la seva banda, el regidor del PSIB Andreu Alcover ha advertit al Govern municipal que ha comès un "delicte penal" per "falsedat en document públic", i ha acusat la regidora popular d'Educació, Aina Ferriol, d'"autoritzar una despesa sense partida pressupostària" ja que "no hi havia crèdit" per dur a terme la nova contractació d'escoletes.

Alcover ha recordat que "sols quan hi ha crèdit es pot licitar un contracte", pel que afirma que el contracte és "nul de ple dret perquè es va licitar sense reserva de crèdit", una cosa que ha considerat "d'alt risc".

Per això, ha puntualitzat que és "possible i probable que s'impugni" el procés que s'ha dut a terme en la nova contractació dels centres, en la qual dos d'ells passen de gestió directa a indirecta.

Per la seva part, Ferriol ha aclarit que "la modificació del crèdit del Patronat s'ha fet d'acord amb les partides pròpies" de l'entitat i no mitjançant una "transferència" de l'Ajuntament, i ha defensat que canviar la gestió dels centres no és privatitzar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tomeu, fa mes de 12 anys

Si jo fos un dels 37 treballadors que em quedàs sense feina em sentiria molt ofès per les paraules d'en Julio Martinez. Crec que és una manera molt grollera i cínica de deixar-los sense feina no renovant els seus contractes i per rematar la jugada els tracta de ineficients. I és que aquest portaveu popular no té gens de sensibilitat cap a les persones que es queden sense feina.

Valoració:0menosmas
Per Toni T, fa mes de 12 anys

És una vergonya. Amb els anys que ha costat fer una educació 0-3 de qualitat.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente