algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

El pla per no tancar hospitals obliga a acomiadar personal

El pla d'eficiència per evitar la clausura dels hospitals General i Joan March implica acomiadar personal, segons comunicà el conseller de Salut, Antoni Mesquida, a la Plataforma en contra del tancament del General durant una reunió mantinguda la setmana passada.

La plataforma presentà al conseller un pla de viabilitat per evitar-ne la clausura, que incloïa ampliar 30 llits la capacitat del General a canvi que se'n mantingués tota la plantilla, però Mesquida no acceptà la proposta. El conseller argumentà que no podia valorar cap idea que implicàs "un sobrecost" i que calia tenir molt en compte el capítol 1, el de personal.
Durant l'assemblea d'ahir migdia al General, la plataforma informà de les intencions de Mesquida, enmig del desànim de molts treballadors que no veuen en les paraules del conseller cap camí d'esperança. Els empleats decidiren durant la trobada que demanaran una nova reunió amb el responsable de Salut i la dimissió de la direcció de Gesma (Gestió sanitària de Mallorca), una vegada més.
Amb tot, el conseller anuncià que espera poder presentar el pla d'eficiència per evitar el tancament dels centres durant les pròximes setmanes, si bé caldrà veure per on es retallaran els 26 milions d'euros que vicepresidència econòmica es volia estalviar tancant-los.

Son Espases i l'aparcament

Els sindicats UGT, CCOO, UGT, Cemsatse, USAE i CSI-F denunciaren ahir el greuge comparatiu que suposa per als treballadors de l'hospital de Son Espases haver de pagar per aparcar si no troben lloc a una de les 930 places gratuïtes que entren en funcionament a partir de demà. I és que un de cada dos treballadors haurà d'abonar per estacionar, ja que en total hi ha 4.500 empleats, 2.300 dels quals treballen en torn de dematí.
És per això que els sindicats han convocat per aquest dimecres una manifestació a les 07.30, i tres mobilitzacions més per als dies 22, 23 i 24 d'agost a les 07.30 i a les 14.30 hores. La intenció dels empleats és anar protestant des de Son Espases fins a Son Pacs.

Durant la roda de premsa duita a terme ahir a l'hospital, els sindicats denunciaren que la posada en marxa d'un aparcament de pagament a Son Espases és una mesura "clarament ideològica, imposada amb nocturnitat i traïdoria".
A més a més, denunciaren que el pàrquing té greus problemes de seguretat, ja que en el temps que fa que és obert el centre sanitari hi ha hagut més de 15 accidents de persones que s'han fet mal per culpa dels "defectes de disseny".

El president de la Junta de Personal, Miguel Lázaro, també alertà del possible increment de la conflictivitat metge-pacient, que pot suposar la posada en marxa d'aquesta nova mesura recaptatòria. "Si els pacients han d'esperar més estona per ser atesos a causa de la saturació i per tant han de pagar més doblers d'aparcament, això pot repercutir en més agressions al personal", va destacar Lázaro.
De la seva banda, el secretari d'Acció Sindical de la FSP- UGT, Miguel Ángel Romero, afirmà que el que cal és "cercar noves fórmules per recaptar doblers", com per exemple "fent pagar l'impost de patrimoni, amb el qual s'ingressarien de 40 a 72 milions d'euros l'any i no caldria fer pagar per aparcar a Son Espases".•

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel de l'Oli, fa mes de 11 anys

En un país del món, el nom del qual ara no record, han fet una cosa molt curiosa: plantejar mesures de supressió d'hospitals exageradament dràstiques per després poder aplicar unes altres de compensatòries (que són assumides per allò del mal menor)... que són les que de bon principi es volien aplicar.

Valoració:6menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

Sa padrina deia... o s'estopa o es cul cremat!!

Valoració:5menosmas
Per indignat, fa mes de 11 anys

Esper que el personal acomiadat sigui els assessors del govern triats a dit.

Valoració:9menosmas
Per Indignat de pelotassos urbanístics com ara l'hospi, fa mes de 11 anys

Per què no tornam a Son Dureta? i que aquest faraònic, mal parit hospital, s'ho mengin tots aquells que ens varen fer aquesta "encerrona".

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente