algo de nubes
  • Màx: 18.76°
  • Mín: 8.69°
18°

Els comerciants de Blanquerna debatran si convé obrir al trànsit la zona de vianants

25374
El cèntric carrer palmesà podria tornar a ser exclusiu per a vehicles. | J. TORRES

L'Associació de Comerciants de Blanquerna consensuarà amb els establiments si obre al trànsit rodat la part del carrer que encara roman tancat als vehicles -des de l'Avinguda Comte Sallent fins e carrer Antoni Marqués- després de la sentència del contenciós administratiu del jutjat número u de Palma que els dóna la raó quan, el 2010, van interposar una demanda perquè pensaven que Cort, que en aquell moment estava presidit per la socialista Aina Calvo, va prendre la decisió de tancar Blanquerna al trànsit de forma unilateral.

En roda de premsa, el portaveu de l'Associació de Comerciants de Blanquerna, Pablo Bello Infante -que va estar acompanyat pel president d'Afedeco, Bartomeu Servera- ha recalcat que aquesta resolució és "molt important". "És una advertència a les administracions que no poden fer el que vulguin", ha assenyalat Bello, qui ha recordat que tanmateix l'Ajuntament té la possibilitat encara de recórrer la sentència.

Aquesta sentència discuteix l'al·legació que va fer l'administració municipal en la que assenyalava que la decisió de tallar el carrer al trànsit era "in impugnable" perquè es tractava d'"un acte polític o de Govern", ja que entén que no existeixen zones d'immunitat al control jurisdiccional.

A més, Bello ha indicat que Cort hauria d'haver realitzat expedients sobre la conveniència de la seva decisió, però a l'informe presentat per l'Ajuntament no hi ha cap anàlisi sobre com afectaria aquesta iniciativa al trànsit rodat.

No obstant això, el portaveu dels comerciants de Blanquerna ha admès que la situació dels comerços de la zona "ha canviat" i, per aquest motiu, debatran amb els establiments sobre l'obertura o no als cotxes del bocí de carrer pel qual encara no poden transitar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Conchi Llofriu, fa mes de 11 anys

I jo me deman una cosa: per què ho han de decidir només els COMERCIANTS?????? els veïns no pintam res?? jo crec que tenim inclús més drets que els comerciants a decidir el què volem fer amb el NOSTRE (no seu) carrer...

Valoració:4menosmas
Per No a més obres=més comissions il·lícites per l'aju, fa mes de 11 anys

I vinga més despesa només per a fer la contra al partit anterior. Ja està bé de malversar fons públics amb obres que només guanyen els cabrons que les promouen rebent comissions indecents. I una altra agressió al carril bici. M'encantaria que el preu de la benzina es tripliqués d'una malaïda vegada i ja veurien si tindrien pabrots per continuar llevant carrils bici. Ja està bé!

Valoració:8menosmas
Per nofret, fa mes de 11 anys

Comerciants que voten massivament la dreta, aquesta mateixa dreta que ara deixarà llibertat total d'horaris per a acabar de fer-los enfonsar. I que per tenir-los contents l'únic que farà és espenyar un dels pocs espais de passeig que te l'eixampla de la ciutat... En resum: una vergonya.

Valoració:10menosmas
Per xaume, fa mes de 11 anys

M'he passat tota la vida professional regentant una botiga al carrer des Sindicat, i puc assegurar que quan aquesta via va prendre força de veritat, fins a convertir-se durant molts anys en el carrer comercial més important de Ciutat, va ésser quan el convertiren en peatonal. Per això no m'entra dins el cap la mentalitat dels comerciants de Blanquerna. Pens que tornar obrir el carrer als cotxos és com a tirar pedres al seu terrat. Tanmateix a mi tan se m'en fot si hi passen o no hi passen vehicles.

Valoració:7menosmas
Per Salvem Mallorca!, fa mes de 11 anys

I l'opinio dels residents, o dels vianants a peu o en bicicleta , no compta? Peatonalitzacio total, ja!

Valoració:13menosmas
Per Concís, fa mes de 11 anys

Pobre carrer aquell que cau en els objectius partidistes dels polítics.

Valoració:11menosmas
Per andreu, fa mes de 11 anys

L'Ajuntament de Ciutat, l'únic consistori del món que lleva carrils de bicicleta i que torna el trànsit a carrers peatonals. Quina sort que tenim amb uns governants tan reaccionaris. I quin exemples que donem de cara al turisme. Una ciutat bananera a una comunitat bananera dins un estat bananer. Aixó és el que som.

Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente