cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Cort acorda un préstec de 100 milions per pagar els proveïdors municipals

L'Ajuntament de Palma ha signat un préstec de 100 milions d'euros amb onze entitats financeres per a pagar el seu deute amb els proveïdors municipals. Així, l'entitat bancària que més ha aportat a aquesta entesa amb Cort ha estat Bankia, amb una partida de 28 milions d'euros.

El batle de Ciutat, Mateu Isern, ha explicat els detalls d'aquesta iniciativa, i ha afirmat que el pagament als proveïdors es realitzarà entre el 30 i el 31 de maig, i així «probablement, dia 1 de juny tothom haurà cobrat».

Cort ha pactat aquest préstec amb un interès variable del 5,9 per cent a deu anys amb dos de carència. Unes condicions que han estat fruit de la negociació entre el Govern central i els bancs, des de l'elecció de les entitats al seu volum de participació i el tipus d'interès.

Per la seva banda, Isern considera que, a malgrat que el Consistori haurà de pagar 5 o 6 milions d'euros d'interès cada any, «el benefici que s'aporta a la ciutadania i a l'economia real és molt més gran que el prejudici d'aquests milions».

Davant les crítiques de l'oposició pel tipus d'interès «elevat» que haurà d'afrontar l'Ajuntament de Palma, Isern espera que «en la pròxima revisió pugui tenir una baixada».

Davant la possibilitat que pugui apujar-se, ha dit que «no és el previsible».

Per altra banda, el primer edil ha afirmat que durant el seu primer any al capdavant de l'Ajuntament de Palma, «s'ha reduït bastant el deute i s'han fet molts pagaments que quedaven pendents». Tot i això, ha reconegut que l'Ajuntament «viu un moment de tensió de tresoreria complicada», que, en la seva opinió, s'allargarà «fins a octubre o novembre».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.