nubes dispersas
  • Màx: 16.87°
  • Mín: 12.03°
16°

Europa bé val una gesta al Bernabéu

90 minuts d’infart separen el Mallorca de posar la cirereta a una magnífica temporada amb la classificació per disputar la propera edició de la Lliga Europa. El quadre dirigit per Joaquín Caparrós té a les seves mans la possibilitat de segellar el passaport continental, després d’haver aconseguit la quarta victòria consecutiva dissabte contra el Llevant. D’aquesta manera, el Mallorca s’asseguraria la participació en la Lliga Europa obrant la gesta de vèncer al Santiago Bernabéu davant el campió de Lliga, el Reial Madrid. Aquest, però, no és l’únic camí que l’equip pot empendre per voltar pel Vell Continent el proper curs. Un empat, i fins i tot una derrota, també podrien ser suficients, encara que en aquest cas hauria d’esperar a conèixer els resultats dels altres dos equips implicats, Llevant i Osasuna.
Així, una victòria al Bernabéu permetria al conjunt de Caparrós acabar la temporada en la cinquena posició del campionat. Però les dades que ha signat l’actual campió a casa, afegides als precedents negatius de les visites vermelles a la capital, fan que el triomf es converteixi en una gesta. Aquest curs, els de Mourinho han sumat quinze victòries, dos empats i una única derrota al seu feu, amb 66 gols a favor i només 18 en contra.
D’altra banda, de les 26 ocasions que el Mallorca ha jugat al Bernabéu, els vermells només han aconseguit endur-se’n quatre triomfs i tres empats, amb 60 gols en contra i 26 a favor.

Alternatives
Si no pogués doblegar els blancs, el Mallorca també es podria classificar amb un empat. En aquest cas, ni Llevant ni Osasuna no haurien de guanyar els seus compromisos davant l’Athletic Club i el Racing de Santander, respectivament.
Així, si l’Atlètic de Madrid perdés contra el Vila-real i el Llevant empatàs davant l’Athletic, es produiria un triple empat a 53 punts, que afavoriria els de Caparrós
Fins i tot si el Mallorca perdés al Santiago Bernabéu igualment obtindria el passaport europeu. En aquest supòsit, Llevant i Osasuna també haurien de perdre.
Amb set equips involucrats (Màlaga, Atlètic de Madrid, Mallorca, Llevant, Osasuna, Athletic i Sevilla –els andalusos no es poden classificar, però compten per a possibles empats–), es podrien arribar a produir fins a quatre tipus d’igualacions a 52 punts.
Si Mallorca, Llevant, Athletic, Osasuna i Sevilla sumassin 52 punts, Mallorca, Llevant i Sevilla quedarien fora d’Europa, ja que Athletic i Osasuna foren els equips que més punts sumaren en aquesta minilliga.
Si Mallorca, Llevant, Athletic i Sevilla fessin 52 punts, Europa seria per al Mallorca i l’Atlètic.
Si Mallorca, Llevant, Athletic i Osasuna quedassin amb 52 punts, Europa seria per a l’Ahtletic i l’Osasuna. Finalment, si es produís un triple empat a 52 punts entre Mallorca, Llevant i Athletic, l’alegria seria per als mallorquins.
Si guanya dins el Bernabéu, totes aquestes hipòtesis i suposicions s’esfumarien. I és que la millor notícia per als interessos vermells és que depenen d’ells mateixos per aconseguir un objectiu que tan sols fa uns mesos semblava un impossible.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernat, fa mes de 11 anys

¿Amb qui anira en Rafel Nadal?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente