algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Comença un projecte educatiu per restaurar la convivència a Son Gotleu

És una iniciativa pionera, organitzada per l'Institut per a la Convivència i l'Èxit escolar de Balears i finançada pel Fons Europeu

26608
Iniciatives com aquesta miren de fer tornar la tranquilitat a aquest barri palmesà. | E. Borràs.

Aquesta setmana comença la implantació d'un projecte de resolució de conflictes i la restauració de la convivència al barri ciutadà de Son Gotleu, on es van produir altercats racistes l'agost de 2011, arran de la mort del nigerià Efosa Okosun.

La Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats ha informat en un comunicat del començament d'aquest projecte de "Pràctica Restaurativa per a escoles, famílies i resta de la comunitat" a Son Gotleu, mitjançant un curs al qual assistiran 60 persones durant aquesta setmana.

La directora general de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives, Mercès Celeste, i el director de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, Gabriel Timoner, han rebut avui un grup de participants en el projecte Comenius Regio de comunitat d'Hull (El Regne Unit) que inspira el que es desenvoluparà a la barriada palmesana.

El projecte és una iniciativa pionera a Espanya, organitzada per l'Institut per a la Convivència i l'Èxit escolar de les Balears i finançada pel Fons Europeu.

L'objectiu de l'associació Comenius Regio és el desenvolupament de pràctiques per restaurar la convivència al barri de Son Gotleu, amb l'assessorament dels socis de la ciutat d'Hull. Aquestes pràctiques pretenen la resolució de conflictes i la restauració de la convivència amb el treball de totes les parts implicades.

Al llarg d'aquesta setmana, els professionals d'Hull, a més de donar aquest curs a unes 60 persones, visitaran els centres escolars del barri de Son Gotleu (els col·legis públics el Pont, Joan Capó i Gabriel Vallseca i l'institut Sureda i Blanes) i altres institucions per conèixer de primera mà l'àmbit on es desenvoluparà el projecte.

En la pròxima reunió, seran els socis de Mallorca els que es traslladaran a Hull per analitzar el funcionament d'aquestes tècniques, la seva posada en pràctica i la seva influència en la millora de la convivència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.