nubes dispersas
  • Màx: 17.55°
  • Mín: 8.69°
17°

Blanquerna no té llei

Augmenta el nombre de cotxes que cada dia envaeix el tram de l'eix cívic reservat només per a vianants sense que el Govern d'Isern hi posi control

126844
Ahir dematí els cotxes envaïen el tram de vianants a Blanquerna i circulaven pel carril bici. | Silvia Portell

El Govern de Mateu Isern no controla la zona de vianants de Blanquerna que va de les Avingudes fins a Antoni Marquès i fa els ulls grossos davant els cotxes que no respecten la prohibició de circular-hi. No hi ha cap policia municipal que vigili la zona des que el PP reobrí el trànsit per l'eix cívic i els cotxes hi campen a pler. Els vehicles accedeixen des d'Avingudes a l'interior d'aquest tram com si tot el carrer fos de lliure circulació. Els ciutadans que van a peu s'han d'apartar i els cotxes envaeixen, fins i tot, el carril per a bicis. Ahir dematí, en una franja de només 20 minuts passaren per aquest carrer una desena de cotxes. Però això no és un fet aïllat. Passa cada dia, segons es queixen alguns veïns i comerços de Blanquerna. Mentre milers de ciutadans avalen l'eix cívic sense cotxes i no paren de protestar i mobilitzar-se, els vehicles es fan amos de Blanquerna.

Els comerciants i els residents constaten que des que s'ha reobert el trànsit, un flux de vehicles de motor hi circulen, també a velocitats per damunt dels 20 quilòmetres per hora. Com a conseqüència, alerten que en aquest tram de Blanquerna, fet per a vianants, els ciutadans no avisats i els nins se senten confiats i, al marge de la circulació motoritzada, poden trobar-se amb un cotxe llançat i provocar situacions de risc. A tota aquesta indisciplina s'afegeix la qüestió de l'aparcament que, segons els veïns afectats, la primera víctima n'acaba sent el carril bici. Els ciutadans mantenen cada dijous les caminades per Blanquerna i no es cansaran de demanar a Isern que rectifiqui.

No volen cotxes! Les mobilitzacions a favor de l'eix cívic sense cotxes continuaren ahir. Centenars de veïns es concentraren a la zona i després de la passejada es projectà el lip dub fet al carrer de Blanquerna.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 12 anys

A on és l'austeritat? A on és el programa polític?
La peatonalització va donar una mica d'aire i encant al carrer Blanquerna, i va costar lo seu. Ara, aquest nou equip sense programa, que ha guanyat per l'efecte arrossegada de la ineptitud del PSOE del govern central i no per mèrits propis, se passa pels dellonsis les obres del carrer en contra de l'opinió dels veïnats (exceptuant els quatre amiguets). Heu pensat que el carrer quedarà destrossat en dos dies? Heu pensat que els primers passos cap a la reducció del trànsit se n'aniran en orris?
Bé, demanar al nou equip que pensi potser és demanar massa, ja que són titelles teledirigits pels cacics de sempre...

Valoració:-2menosmas
Per Alvaro Benavides, fa mes de 12 anys

Que risa me da este articulo. La solucion de la calle Blanquerna verdaderamente ha sido una solucion absolutamente ridicula. Tendria que haber regresado al estado anterior de diciembre de 2010. El Sr. Hila, la Sra. Calvo y la Sra. Garvi, rompìeron todos su acuerdos con unas firmas absolutamente falsas, presuntamente recogidas entre otros por la Obra Cultural Catalana, perdon Balear, que nada representan. Es muy facil recoger 5000 firmas para la reapertura, aceptara el PSM y acólitos qye se reabra con estas firmas? Me teno que no.

Valoració:-3menosmas
Per deparebartomeuPou, fa mes de 12 anys

1.- Per què se va peatonlitzar Blanquerna? : Per llevar aparcaments a n'es residents i així obligar a molts a llogar aparcaments de Sta. PAgesa a preu d'or. No hi ha cap altre motiu, a efectes pràctics se va tallar a n'es trànsit un dets accessos principals desde centre cap a sa part Nord de Palma. ¿Per què no li demanau a n'es veinats de Cap. Salom lo que pensen des efectes d'aquesta peatonalització?. Provau d'atressar sa rotonda d'aquest carrer ahores punta i veureu es patiment de veinats i conductors. Sembla que hi ha veinats de primera i de segona per aquí.

2.- Per què es va peatonalitzar tan malament?: Es tram entre plaça Paris i Sta. Pagesa (es vertader eix cívic des barri i on s'ha fet sa vida sempre) segueix obert a n'es trànsit, hi ha un parc d'infants aferrat a Aussias MArch, perillossíssim per es nins, i ningú se va queixar a n'es seu moment. ¿Qualcú me pot explicar per què?

Valoració:3menosmas
Per Xesc, fa mes de 12 anys

Això no és res nou. Fa unes setmanes, quan encara era tot el carrer d'ús exclusiu de vianants, els cotxes feien el què volien. I ara ho segueixen fent...

Valoració:8menosmas
Per maria, fa mes de 12 anys

curiós, el diari que ha fet durant tota una legislatura una campanya contra el carril bici, contra la peatonalització, contra calvo, ara ens fa aquests articles. patètic.
respecte a blanquerna, jo ja he decidit: no aniré a cap bar de la zona, no compraré a cap tenda, no aniré al cinema del barri, i tampoc a cap dels tallers mecànics de la zona. boïcot a la zona en el seu conjunt, paguin justos o pecadors, m'és igual.

Valoració:1menosmas
Per bananaSplit, fa mes de 12 anys

És VERGONYÓS que un passeig per a vianants, que ha costat tants de doblers, ara hi passin cotxes. En un any estarà tot DESTROSSAT. Això és una República Bananera....

Valoració:5menosmas
Per Berenguer, fa mes de 12 anys

Si no hi ha llei per al PP quan li convé, serà hora que els ciutadans del barri recordin a aquests que hi entren, quin és la llei.

No fa falta ganivetar-los les rodes, un punt excessiu.
Basta amb buidar-les d'aire. Amb un pic bastarà.

Valoració:0menosmas
Per Estorat, fa mes de 12 anys

O sigui, que quasi hi ha el caos que hi ha a Algaida. Però a Algaida l'ajuntament és del PSOE.

Valoració:0menosmas
Per Indignad@, fa mes de 12 anys

no fins quant es farà necesari per sa gent acotar es cap davant un polítcs que no es no facin política es que no fan que emprenyar a sa ciutadania... aixó es mes vergonyós, mes que indignant... no que necesita sa gent per reaccionar y sortir tots al carrer i fer fora a tota aquesta gentusa política

Valoració:5menosmas
Per Carla, fa mes de 12 anys

Què controla Isern? Potser la mansarda de l'Ajuntament per fer-se fotos? De la resta ni sap de que li parlen. Els monten unes campanyes fabuloses i després no tenen ni idea de dur a terme el que han publicitat. Mentre als polítics no se'ls tracti com a treballadors amb un sou normal, tinguin atur i seguretat social i no els permetem tener privilegis que no mereixen, això no anirà bé.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente